Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

26. 03. 2024. 13:11 >> 13:11

KONATAR U SAVJETU EVROPE

Pravo na zdravu životnu sredinu biće dio osnovnih ljudskih prava

Pravo na zdravu životnu sredinu prepoznato je od Ujedinjenih nacija i sada je vrijeme da i Savjet Evrope to pravo prepozna kao jedno od osnovnih ljudskih prava, kazao je potpredsjednik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar.

Kako je saopšteno iz te partije, on je prisustvovao sastanku Mreže parlamentaraca za zdravu životnu sredinu Savjeta Evrope koji se održava u Parizu.

Konatar je posebno istakao činjenicu da je Crna Gora Ustavom definisana kao ekološka država i kao takva želi biti primjer održivog razvoja i zaštite životne sredine.

"Ovo je prilika da Parlamentarna Skupština Savjeta Evrope(PSSE) prevaziđe razlike koje postoje i da dođemo do zajedničkog standarda i priznanja prava na zdravu životnu sredinu kao jednog od osnovnih ljudskih prava", zaključio je poslanik URA.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније