Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

28. 08. 2013. 11:25 >> 11:25

ZA RATNE ZLOČINE

Goran Sarić osuđen na 14 godina zatvora

Sud BiH osudio je danas na 14 godina zatvora ratnog načelnika policijske stanice u srpskoj opštini Centar Sarajevo Gorana Sarića za počinjene ratne zločine nad bošnjačkim civilnim stanovništvom tokom rata u BiH 1992-1995.

Sarić je osuđen za zločine protiv čovječnosti, progon, prisilno preseljenje i zatvaranje civilnog bošnjačkog stanovništva s područja Sarajeva, a oslobođen je odgovornosti za odvođenje Zahida Pandžića kojem se od 14. juna 1992. godine gubi svaki trag.

On je optužen da je u periodu od juna do kraja 1992. godine, u okviru širokog i sistematičnog napada vojske, policije i paravojnih jedinica na civilno stanovništvo sarajevskih opština Centar, Vogošća i Ilijaš, kao načelnik policijske stanice srpske opštine Centar, učestvovao u progonu bošnjačkog i hrvatskog stanovništva na nacionalnoj i vherskoj osnovi.

U kaznu će biti uračunato vrijeme provedeno u pritvoru. Sarić je uhapšen u novembru 2011. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније