Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

17. 04. 2015. 11:44 >> 11:37

MANIVAL PREPORUČIO

SE: BiH nebezbjedna za ulaganja

Komitet Saveta Evrope za sprječavanje pranja novca i finansiranja terorizma Manival preporučio je drugim državama da upozore svoje finansijske institucije da obrate posebnu pažnju prilikom transakcija s licima i finansijskim institucijama iz BiH kako bi se zaštitile od pranja novca i finansiranja terorizma, saopštilo je to tijelo.

 

 

 

Komitet eksperata Savjeta Evrope za sprječavanje pranja novca odlučio je da slučaj BiH proslijedi na dalje rješavanje Grupi za reviziju međunarodne saradnje, zbog nedovoljnog napretka u otklanjanju zakonskih nedostatka u oblasti borbe protiv korupcije i finansiranja terorizma.

Manival je BiH svrstao na listu zemalja visokog rizika, što bi moglo da se nepovoljno odrazi na ekonomski sistem zemlje.

Učesnici plenarnog sastanka ovog tijela koji se održava od 14. do 17. aprila u Strazburu pozvali su BiH da što prije izsvrši sve neophodne zakonske promjene u ovim oblastima, navodi se u saopštenju.

U aprilu 2011. godine Manival je pozvao BiH da razradi jasan akcioni plan kojim bi konačno riješila ozbiljne zakonske nedostatke u oblasti sprječavanja pranja novca i finansiranja terorizma. Akcioni plan je donijet, ali nije urađeno dovoljno da se sprovede u djelo.

U junu 2014. godine Manival je izdao javno saopštenje o BiH. Javno saopštenje predstavlja svojevrsnu opomenu i istovremeno je znak međunarodnoj finansijskog zajednici da obrati posebnu pažnju u transkacijama s tom državom i njenim privrednicima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније