Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

19. 04. 2015. 08:41 >> 08:34
2

DRAMA U VAZDUHU

Avion prizemljila kafa, a ne kvar?

Avion Vlade Srbije, kojim je predsjednik te Tomislav Nikolić krenuo za Vatikan, nije imao nikakav kvar na motoru, kako su tvrdili njegovi saradnici, tvrdi beogradski "Blic".

Pravi razlog zbog koga su Tomislav Nikolić i njegov tim morali juče da se vrate sa pola puta i otkažu posjetu papi Franji mnogo je bizarniji: osoblje aviona prosulo je kafu na instrument-tablu, zbog čega su morali da se vrate za Beograd, potvrđeno je „Blicu” u Vladi Srbije.

"Let je krenuo bez problema. Pilot je podigao letjelicu na propisanu visinu i prebacio na autorežim. Tada je uobičajeno da se putnicima posluži kafa, ali je neko od osoblja slučajno prosuo kafu po instrument-tabli. Pilot i stjuardesa su hitno počeli da brišu tablu i nehotice su aktivirali izvlačenje krilaca, kada je avion počeo da se trese i da gubi visinu", priča sagovornik Blica iz Vlade.

Kako bi izbjegao tragediju, pilot je ručno pokušao da stabilizuje letjelicu.

"Krenuo je u poniranje, što je dovelo do prave panike među saradnicima predsjednika Nikolića. Sigurno im nije bilo nimalo prijatno, ali je pilot uspio da avion stabilizuje poslije desetak sekundi. Međutim, zbog prekršene procedure morao je da se vrati u Beograd. Avion je u potpuno ispravnom stanju sletio na beogradski aerodrom, što su utvrdili i inspektori Direktorata za civilno letenje, koji su odmah izvršili uviđaj", objašnjava sagovornik beogradskog lista.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније