Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

05. 12. 2019. 20:17 >> 08:03
1

PROCEDURA ZA OPOZIV

Nensi Pelosi zatražila pisanje optužnice protiv Trampa

Nensi Pelosi, predsjedavajuća Predstavničkog doma američkog Kongresa u kojoj većinu imaju demokrate, zatražila je danas pisanje optužnice protiv predsjednika SAD Donalda Trampa zbog "zloupotrebe položaja".

"Predsjednik nam nije ostavio drugu mogućnost sem da reagujemo na njegov ponovni pokušaj da kompromituje naše izbore u sopstvenu korist", rekla je Nensi Pelosi.

"Tražim od predsjednika Odbora za pravosuđe Džerija Nadlera da pripremi tekst optužnice" protiv Trampa, dodala je ona.

U nedavnom zvaničnom izvještaju Obavještajnog odbora Predstavničkog doma navodi se da je istragom o opozivu Donalda Trampa prikupljeno mnogo dokaza o "neprimjerenom ponašanju" američkog republikanskog predsjednika.

"Istraga o opozivu pokazala je da se Tramp, lično ili preko agenata, unutar i van vlade, miješao u poslove strane države Ukrajine, u korist svoje kampanje" za predsjedničke izbore na kojima očekuje da ponovo pobjedi, navodi se izvještaju.

Tramp: Pobijedićemo smenjivanje

Američki predsjednik Donald Tramp izrazio je danas uvjerenje da će pobijediti u borbi s poslanicima koji su u borbi za njegovo smjenjivanje danas pokrenuli proceduru pisanja formalne optužnice protiv njega.

"Dobra vijest je ta da Republikanci nikad nijesu bili toliko ujedinjeni", naveo je Tramp na Tviteru i dodao: "Pobijedićemo!".

Bijela kuća je reagovala ocjenom da Demokrate "treba da je sramota", kako je izjavila portparolka Stefani Grišam i dodala da administracija "jedva čeka pošteno suđenje u Senatu" gdje su većina Trampovi Republikanci.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније