Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavila: R.B. ]

16. 12. 2019. 15:32 >> 15:52
1

UPOZORENJE TURSKOG PREDSJEDNIKA

Erdogan zaprijetio zatvaranjem baza SAD

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan upozorio je Sjedinjene Američke Države (SAD) da će Turska "ako bude potrebno" zatvoriti dvije baze u Turskoj u kojima su stacionirani američki vojnici.

“Razgovaraćemo sa svim našim delegacijama i ako bude potrebno, možemo zatvoriti Incirlik (vazdušna baza u južnoj provinciji Adana) i Kurecik (radarska stanica u istočnoj provinciji Malatja)", rekao je Erdogan u televizijskom intervjuu, prenosi Rojters.

Govoreći o rezoluciji donesenoj u američkom Senatu o armenskim navodima o događajima iz 1915. godine, Erdogan je rekao da je prijedlog zakona "potpuno politički".

"Za obje strane vrlo je važno da SAD ne preduzme nepopravljive korake u našim odnosima. Žalimo što je polarizacija u američkoj unutrašnjoj politici imala negativne posljedice za nas i što neke grupe zloupotrebljavaju razvoj događaja o našoj zemlji radi vlastitih interesa, kako bi oslabile predsjednika Donalda Trampa", rekao je on.

Senat Kongresa SAD-a, koji predvode republikanci, u četvrtak je usvojio rezoluciju kojom se događaji s Armencima početkom 20. vijeka priznaju kao genocid.

Turska se protivi prikazivanju događaja kao genocida i opisuje ih kao tragediju u kojoj su obje strane pretrpjele žrtve.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније