Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

26. 07. 2021. 12:48 >> 12:49
1

KINESKE VLASTI

"Odnosi SAD i Kine su u ćorsokaku"

Odnosi SAD i Kine su "u ćorsokaku" i Vašington mora da prestane da "satanizuje" Peking, saopštile su danas kineske vlasti tokom posjete američke visoke zvaničnice Vendi Šerman.

"Tako je u osnovi jer Amerikanci vide Kinu kao zamišljenog neprijatelja", izjavio je zamjenik ministra spoljnih poslova Kine Sije Feng poslije sastanka sa američkom koleginicom, koja se nalazi u posjeti Tiandžinu, na sjeveru Kine.

Sie je pozvao Vašington da "promijeni pogrešno mišljenje (o Kini) i opasnu politiku".

Vendi Šerman je prvi visoki zvaničnik administracije Džozefa Bajdena u posjeti Kini.

Do sada je tu zemlju posjetio izlasnik za klimatske promjene Džon Keri koji je tamošnjim zvaničnicima razgovarao samo o globalnom zagrijavanju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније