Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

П.Р. [ Beta ]

08. 12. 2022. 19:23   >>  19:20 1

ZVANIČNIK SAD

"Pregovori s Moskvom bili samo o košarkašici"

Pregovori SAD i Rusije bili su "vrlo ciljani" i "vrlo konkretizovani" na oslobađanje iz ruskog zatvora američke košarkašice Britni Grajner - prenijele su SAD Ukrajini i drugim saveznicima, rekao je danas jedan visoki američki zvaničnik.

"Obavijestili smo naše ključne partnere, među kojima i Ukrajince o tome da bi i oni razumjeli da se tu radilo samo o jednoj stvari", odnosno o Grajner - rekao je on na pitanje o mogućem širem odmrzavanju odnosa SAD i Rusije.

Sjedinjene Američke Države i Rusija su danas razmijenile zatvorenike, uključujući košarkašku zvezdu Britni Grajner i ruskog trgovca oružjem Viktora Buta.

Dvostruka olimpijska šampionka Grajner je uhapšena 17. februara na moskovskom aerodromu jer je imala patrone za elektronske cigarete sa uljem kanabisa, te je osuđena na devet godina zatvora u Rusiji.

Viktor But, ruski trgovac oružjem, proveo je više od 10 godina u pritvoru u Sjedinjenim Državama.

Predsjednik SAD Džozef Bajden priznao je danas da Vašington nije uspio da iz Rusije oslobodi i Pola Vilana, još jednog Amerikanca koji je u zatvoru u Rusiji.

Pol Vilan, bivši američki vojnik uhapšen je u decembru 2018. u Rusiji i osuđen na 16 godina zatvora zbog špijunaže koju je on negirao.

"Nažalost Moskva tretira slučaj Pola (Vilana) drugačije od slučaja Britani, i iako nijesmo uspjeli da postignemo oslobađanje Pola, nikad od toga nećemo odustati", rekao je Bajden.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније