Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Т.Г. [ n1 ]

31. 03. 2023. 16:45 >> 16:46
1

BAJDEN

"Rusija da oslobodi američkog novinara"

Američki predsjednik Džozef Bajden zatražio je od Rusije da oslobodi američkog novinara Evana Gerškoviča, dok je list Vol strit džornal za koji radi novinar pozvao na protjerivanje ruskog ambasadora i ruskih novinara u SAD.

„Pustite ga“, rekao je Bajden novinarima u Bijeloj kući.

Gerškovič (31) izvještač sa ruskog govornog područja, uhapšen je u Jekaterinburgu pod sumnjom za „špijunažu“.

„Protjerivanje ruskog ambasadora iz SAD, kao i ruskih novinara koji ovdje rade, bilo bi najmanje što bismo mogli da uradimo“, navodi se u uvodniku američkog lista i dodaje da je to „sračunata provokacija kako bi SAD bile u nepoželjnoj situaciji, a strani mediji koji još rade u Rusiji zastrašeni“.

Kremlj je u četvrtak upozorio Vašington na bilo kakav oblik odmazde protiv ruskih medija koji rade u SAD posle hapšenja američkog novinara, koji je, prema Moskvi, uhvaćen „na djelu“ dok je špijunirao.

Gerškovič je negirao optužbe protiv njega tokom saslušanja u moskovskom sudu, javili su ruski mediji i dodali da je američkom novinaru određen pritvor do 29. maja. Taj pritvor može da bude produžen do eventualnog suđenja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније