Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ R.B. ]

12. 04. 2024. 15:55 >> 15:55

GRANICA SA KAZAHSTANOM

Nivo Urala i dalje raste, poplavljeno oko 12.000 kuća u Rusiji

Nivo rijeke Ural neprestano raste, a u Rusiji je, u oblasti na granici sa Kazahstanom poplavljeno oko 12.000 kuća.

Više hiljada ljudi evakuisano je prošle nedjelje iz ruskog regiona Orenburg nakon što je brana na rijeci eksplodirala pod velikim pritiskom vode.

Guverner Orenburga Denis Pasler je tokom razgovora sa predsjednikom Vladimirom Putinom putem video veze, a koji je prenošen na televiziji, rekao da su poplavljeno 11.972 kuće i 16 državnih medicinskih ustanova.

Pored toga, 3.600 kuća, u kojima živi oko 20.000 ljudi, u neposrednoj je opasnosti od poplava jer nivo vode nastavlja da raste.

Lokalne vlasti proglasile su vanredno stanje u regionu.

Situacija je najteža u Orenburgu, glavnom gradu regiona, rekao je Pasler, gdje je nivo vode u rijeci Ural dostigao rekordnih 10,87 metara.

Šteta od poplava procjenjuje se na više od 40 milijardi rubalja (428 miliona američkih dolara).

Duž granice sa Kazahstanom, vlasti u regionima Kurgan i Tjumen takođe se pripremaju za moguće poplave jer nivo vode u lokalnim rijekama raste.

Poplave su pogodile i Kazahstan, gdje su vlasti proglasile vanredno stanje u 10 od 17 regiona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније