Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

28. 07. 2015. 09:56 >> 09:53

NUKLEARNO RAZORUŽANJE

Sjeverna Koreja neće sporazum

Ambasador Sjeverne Koreje u Kini Ji Je Rjong izjavio je danas da njegova država nije zainteresovana za postizanje sporazuma o nuklearnom razoružanju kakav je postigao Iran, zbog toga što je Sjeverna Koreja "država nuklearnog oružja".

 

 

 

On je rekao da je sporazum o iranskom nuklearnom programu postignut uz velike napore, ali da je Sjeverna Koreja drugačija od Irana.

"Uopšte nijesmo zainteresovani za dijalog o pitanju jednostranog zamrzavanja ili demontaže naših nuklearnih postrojenja", kazao je Rjong u ambasadi Sjeverne Koreje u Pekingu.

Zvaničnici Sjeverne Koreje rekli su na konferenciji za novinare da Pjongjang smatra da je "neprijateljska politika" SAD uzrok napetosti na Korejskom poluostrvu.

Nuklearni program Sjeverne Koreje predstavlja veliku brigu za region. Međunarodni pregovori o nuklearnom razoružanju te zemlje prekinuti su 2009. godine.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније