Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

12. 01. 2024. 17:32 >> 17:32

U KRUGU PORODICE

Sahranjen Franc Bekenbauer

Legendarni njemački fudbaler i trener Franc Bekenbauer, koji je umro u 78. godini, sahranjen je danas u Minhenu, prenijeli su njemački mediji.

Sahrani je prisustvovala samo porodica. Kovčeg prekriven cvijećem pratila je mala grupa rođaka okupljenih na groblju na jugu Minhena, pokazuju fotografije objavljene u njemačkoj štampi.

Njemu će počast biti odata i za nedjelju dana, 19. januara na Alijanc areni. Njemački kancelar Olaf Šolc najavio je da će prisustvovati tom događaju.

Bekenbauer je jedan od najboljih fudbalera svih vremena, mnogo je doprinio razvoju modernog njemačkog fudbala, a smatra se i da je "izmislio" ulogu libera u ekipi.

Kao igrač je 1974. godine osvojio Svjetsko prvenstvo sa Zapadnom Njemačkom, a 1990. godine trijumfovao je na Mundijalu kao selektor i jedan je od samo trojice igrača koji su i kao igrač i kao selektor osvajali Mundijal, poslije Brazilca Marija Zagala i Francuza Didijea Dešana.

Legenda je fudbalskog kluba Bajern za koji je odigrao 584 utakmice, postigao 75 golova i osvojio brojne titule kao igrač i kao trener. Osvojio je kao igrač tri uzastopne titule evropskog prvaka, kao i četiri titule u Bundesligi.

Igrao je još za Njujork Kosmos i Hamburg, a bio je i sportski direktor Olimpika iz Marseja i dugogodišnji član uprave Bajerna.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније