Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

B. Višnjić

07. 09. 2017. 21:18 >> 21:38
16

EUROBASKET

"Crveni" na Letoniju u osmini

Košarkaši Crne Gore savladali su Rumuniju 86:69 (24:19, 18:11, 24:23, 20:16) u posljednjem kolu grupe C Eurobasketa. U osmini finala igraćemo protiv Letonije koja je slavila u posljednjem kolu grupe D protiv domaćina Turske 89:79.

I prije meča smo znali da smo definitivno treća u grupi C, nakon poraza Mađara od Španije, ali to nije uticalo previše na konačan ishod protiv jednog od četiri domaćina EP.

Selektor Bogdan Tanjević odmara Rajsa i Todorovića zbog lakših povreda.

Tanjević je večeras raspodijelio minutažu odmarajući najbitnije igrače. Tu šansu je najbolje iskoristio najmlađi član naše selekcije Dino Radončić koji je meč završio s 13 poena.

Toliko je postigao i kapiten Dubljević kome je jedan skok falio za dabl-dabl učinak, dok je najefikasniji bio Đurišić sa 14 poena. Naš startni centar Nikola Vučević imao je 11 poena uz šest skokova i tri asistencije.

Iako su zabilježili svih pet poraza, plej Rumuna, Mandake će moći da se pohvali da je protiv Crne Gore stigao da zabilježi tripl-dabl uz 14 poena, 11 asistencija i deset skokova.

Naši su otvorili dobro utakmicu i brzo poveli 8:2, ali onda Rumuni prave seriju 5:0. Nakon što su ekipe smjenjivale u prednosti "crveni" su ipak stigli do plus pet na kraju prve četvrtine.

U drugoj smo zaigrali organizovanije i bolje u odbrani a krenuo nas je i šut za tri. Ponovo je ogroman doprinos s klupe dao kapiten Dubljević koji je do kraja poluvremena ubacio devet poena. Odlično je meč otvorio i Radončić koji se vratio u prvu petorku i do poluvremena ubacio šest poena uz solidnu igru u odbrani.

U drugom poluvremenu sigurno smo čuvali prednost, a Rumuni su uspjeli samo povremeno da stignu na minus deset trećoj četvrtini. Imali smo prednost u trećem periodu i od 19 poena, ali nakon blagog opuštanja u odbrani, ispustili smo šest poena do kraja tog perioda igre.

I u četvrtom periodu Rumuni su jednom uspjeli da stignu na deset poena zaostatka, ali ništa više od toga nijesu uspjeli da urade.

Letonci su večeras odigrali odlično protiv Turske u Istanbulu. Od početka su bili u prednosti i na kraju završili sa plus deset i tako poslali Turke na Špance u osmini. Porzingis i drugovi imali su imperativ pobjede jer bi u slučaju poraza oni završili na četvrtom mjestu grupe D i išli na "furiju".

Porzingis je i večeras bio najefikasniji u redovima Letonije s 28 poena, dok je veteran i kapiten Blums postigao 17 poena uz pet trojki.

Srbija je završila prva u toj grupi, Letonci su drugi, Rusija treća a Turska četvrta.

U posebnoj vijesti pogledajte sve parove osmine finala.

Tok meča:

Prva četvrtina:

Prve poene na meču postiže Baćiju. Meč za "crvene" počeli su Pavlićević, Šehović, Radončić, Đurišić i Vučević. Prve poene za CG postiže Radončić s linije penala. Đurišić postiže koš za prvo vođstvo naših nakon minut igre. Ponovo Radončić pogađa, ovog puta iz kontre. Pavlićević pogađa trojku za vođstvo naših 8:2.  Rumuni prave mini-seriju 5:0 i dolaze na samo poen zaostatka. Tanjević traži tajm-out na šest i po minuta do kraja četvrtine. Radončić ponovo polovičan s linije penala. Nikolesku pogađa za prvo izjednačenje na meču. Kuti pogađa za prednost Rumuna, ali u narednom napadu Pavlićević postiže trojku za minimalno vođstvo naših. Rezultatska klackalica na tri i po minuta do kraja ekipe se smjenjuju u vođstvu. Vučević postiže trojku za plus četiri "crvenih". Torok pogađa trojku. Rumuni na minus jedan nakon osam minuta igre. Radončić nakon ofanzivnog skoka postiže šesti poen. Dubljević odmah po ulasku u igru postiže trojku za plus šest. Rumuni odmah vraćaju trojku. Ivanović pogađa oba bacanja za plus pet. Prva četvrtina završena 24:19.

Druga četvrtina:

Prve poene u drugoj četvrtini postiže Ivanović nakon trojke. Najveća prednost dosad plus osam. Pravimo dosta grešaka u napadu. Vranjep pogađa trojku za plus 11. Prvi put dvocifrena prednost za naše na šest i po minuta do kraja poluvremena. Barović zakucava iz kontre nakon prelijepe akcije. Vranješ izlazi parketa nakon što je dobio udarac u glavu. Izgleda da mu je pukla arkada. Dubljević pogađa oba bacanja za plus 14 na dva i po minuta do kraja poluvremena. Rumuni smanjuju na deset razlika u 18. minutu meča. Vučević pogađa svoj sedmi poen na meču. Na poluvrijeme odlazimo sa plus 12.

Treća četvrtina:

Prve poene u drugom poluvremenu postiže Mandake van linije 6,75. Pavlićević fauliran na šutu za tri. Vranješ je na parketu uprkos povredi arkade. Upravo on pogađa trojku za plus 15 što je naša najveća prednost. Rumuni prave seriju 5-0, koju prekida Vučević za svoj deveti poen. Vranješ pogađa svoju traću trojku za plus 14. Nakon 11-og poena Vučevića vodimo 19 razlike. U posljednjem periodu ulazimo s plus 13.

Četvrta četvrtina:

Nakon dva minuta igre bez poena. Đurišić pogađa trojku s osam metara. Rumuni postižu prve poene u posljednjem periodu nakon tri i po minuta igre. Pobjednik je odavno poznat samo se čeka krajnji rezultat. Kako se kreću trenutni rezultati u osmini ćemo vjerovatno na Letonce koji vode pred početak četvrtog perioda 13 razlike. Tanjević zove tajm-aut nakon što su Rumuni prišli na 12 poena. Do kraja četiri minuta. Barović postiže svoj četvrti poen nakon novog zakucavanja. Rumuni smanjuju na deset poena razlike, ipak u narednom napadu Đurišić postiže novu trojku. Turci su smanjili prednost na šest poena uoči posljednjeg perioda. Radončić postiže trojku za svoj 13 poen na meču. U posljednji minut ulazimo sa 15 poena prednosti. Dobijamo 17 razlike.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније