Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: G.Š. ]

10. 09. 2018. 15:06 >> 14:50
13

ODGOVOR REPEŠI

Gordić odbio poziv reprezentacije

Košarkaški klub “Budućnost” iz Podgorice saopštio je danas da je odbijanje poziva da igra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine lična odluka plejmejkera Nemanje Gordića, a ne klupska.

Rukovodstvo KK “Budućnost” reagovalo je na izjavu novog selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine, hrvatskog stručnjaka Jasmina Repeše, koji je optužio šampiona ABA lige da ne želi da dozvoli Gordiću nastup za nacionalni tim u septembarskom kvalifikacionom ''prozoru'' za Svjetsko prvenstvo.

Repeša je rekao da je ponašanje podgoričkog kluba nekorektno, jer su nastup za državne timove odobrili crnogorskim reprezentativcima iz svojih redova i Francuzu Edvinu Džeksonu, ali ne i Gordiću, za kojeg u rosteru BiH nemaju adekvatnu zamjenu.

“KK Budućnost Voli nije i neće ni ubuduće određivati da li će neko od košarkaša zaigrati u reprezentaciji ili ne. Nemanja Gordić je prethodnog mjeseca donio ličnu odluku da odbije poziv reprezentacije BIH. Nama je još pred početak priprema jasno stavio do znanja da se neće odazvati pozivu, što je potvrdio nakon priprema u Kolašinu”, ističu iz uprave Budućnosti, navodeći da neće ulaziti u razloge Nemanjine odluke i loše komunikacije između njega i Saveza.

Iz Budućnosti kažu da Gordić ima višegodišnji ugovor, kao i da je svjestan odgovornosti i obaveza prema klubu i važnosti poštovanja dogovora između uprave i igrača.

“Sugerišemo Košarkaškom savezu BiH da odnose između klubova, igrača i reprezentacije treba pažljivo graditi, na profesionalnim i korektnim osnovama, kontinuirano i sa puno odgovornosti i međusobnog uvažavanja, a ne kroz medijske prozivke i optužbe. Obraćanja selektora Repeše i pojedinaca iz KS BiH za nas predstavljaju prevaziđen način komunikacije, koji pripada nekim prošlim vremenima. Imajući u vidu da smo u jeku priprema za istorijsku sezonu, time se nećemo više baviti”, saopštili su iz Budućnost Volija. 

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније