Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

В.Г.

08. 07. 2023. 16:21 >> 16:22

U OKVIRU LjETNjE LIGE

Vembanjama se nije proslavio na debiju za San Antonio

Prvi pik ovogodišnjeg drafta, Viktor Vembanjama debitovao je za San Antonio Sparse, ali se nije baš najbolje snašao.

Francuz je u pobjedi svog tima nad Šarlotom (76:68) u okviru Ljetnje lige, zabilježio devet poena, osam skokova i tri asistencije za 27 minuta provedenih na parketu.

Ono što bi moglo da brine stručni štab Sparsa, iako je još rano, jeste procenat šuta iz igre, pošto je pogodio samo dva od 13 pokušaja. Od toga 1/6 za tri poena.

Vembanjama  je priznao da je bio zbunjen na terenu, te da se nije najbolje snašao.

"Bio je to poseban trenutak za mene. Baš je "kul" prvi put u životu obući dres Sparsa i to predstavlja veliku čast za mene. Uopšteno gledano zadovoljan sam pobjedom, jer je to idealan način da se obilježi debi. Međutim, s druge strane, da budem potpuno iskren, nijesam baš znao šta radim na terenu, ali dobro, to iskustvo će mi mnogo značiti", rekao je Francuz nakon meča.

Vembanjama priznaje da još nije imao dovoljno vremena da upozna ekipu i adaptira se na sve ono što ga očekuje u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

"Potrebno mi je vrijeme da se bolje upoznam sa saigračima i shvatim način na koji funkcioniše tim i igra. Moram još mnogo da radim, kako na fizičkom tako i na mentalnom planu da bih mogao da odgovorim svim obavezama koje iziskuje igranje u NBA ligi", istakao je Vembanjama.

Sa druge strane, drugi pik ovogodišnjeg drafta, Brendom Miler, imao je dabl-dabl učinak, pošto je meč završio sa 16 poena, uz 11 uhvaćenih lopti, ali se ni on nije proslavio šutem iz igre 5/15.

Potez utakmice izveo je Kai Džon sjajnim zakucavanjem, upravo preko Vembanjame, kojim mu je "poželio dobrodošlicu" u NBA ligu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније