Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

20. 04. 2015. 08:41 >> 08:34
3

UZ NAVIJAČE DO EVROLIGE

Jovović: Imamo psihološku prednost

Košarkaški Budućnosti nijesu iskoristili ni drugu priliku da se domognu finala ABA lige i obezbijede učešće u Evroligi naredne sezone, pa ćemo gledati i njihov peti duel sa Cedevitom. U odlučujućem duelu Budućnost ima prednost jer će igrati pred svojim navijačima, smara trener "plavih" Igor Jovović.

Jovović je izjavio da je Cedevita pojedinim momentima sinoćnje utakmica mala više sreće, ali je obećao da će se što bolje pripremiti za odlučujući okršaj u "Morači", koji se igra u srijedu.

"Na kraju je to bio meč na jednu loptu. Tokom cijele utakmice igrali smo kako smo planirali. I kad je protivnik stekao solidnu razliku, nije stekao neku kontrolu igre. Nekad su imali i malo sreće, na primjer kad je Zubčić ubacio onu trojku. Dokazali smo sebi da smo na njihovom terenu ekipa koja je s njima izjednačena. Imamo petu utakmicu pred našim navijačima. Sigurno da ćemo se što bolje pripremiti, da ostavimo svu energiju na terenu i to je ono što mogu obećati. Sigurno da mi imamo psihološku prednost jer igramo pred našim navijačima, koji će napraviti ambijent vrijedan situacije da poslije 15 godina ekipa bude u šansi da izbori nešto što je senzacija", izjavio je Jovović nakon drugog poraza u Zagrebu, prenosi sajt ABA lige.

Kapiten podgoričkog tima, Suad Šehović, ocijenio je da je prednost Budućnosti to što imaju veći broj igrača koji može odlučiti pobjednika i biti nosilac igre.

"Ovo je s naše strane bila dosta bolja utakmica nego jučerašnja i s te strane možemo biti zadovoljni. Kod -15 se nijesmo predavali i došli smo do toga da jedna utakmica odluči. Odlučili su neki detalji i pogođene trojke u zadnjim sekundama. U našoj igri ponavlja se da iz utakmice u utakmicu budu drugi nosioci. U ovoj utakmici Savović i ja smo bili zatvoreni, ali razigrali su se drugi igrači. To će nam biti važno u petoj utakmici i to nas može radovati da u Podgorici imamo što više raspoloženih igrača i da se igra ne bazira samo na dvojici", kazao je Šehović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније