Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

L.V.

26. 12. 2023. 12:42 >> 12:42
Čitaj mi:

GOST "LINKA" PREDSJEDNIK COK-A

Simonović: Ove godine nije bilo prevelike dileme, Dulovićev rezultat senzacionalan

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK), Duško Simonović gostujući u emisiji "Link" na RTCG kazao je da ne voli izbore za najboljeg sportistu godine, ali da ove godine nije bilo prevelike dileme.

COK je juće proglasio svjetskog viceprvaka u karateu Nenada Dulovića za najboljeg sportistu u 2023. godini.

"Uvijek je to težak izbor. Ja to ne volim ispravno da budem, iako mi je drago da vidim naše najbolje sportiste na okupu, ali mi je ta odluka uvijek teška i ona uvijek izazove određene komentare i ljudi različito vide te stvari, ali mislim da ovoga puta nije bilo zaista prevelike dileme, da je karatista Dulović zaista napravio jedan senzacionalan rezultat, nevjerovatan rezultat", kazao je predsjednik COK-a.

On se posebno osvrnuo na nevjerovatnu priču našeg karatiste koji osim na sportskom polju, bori se i na zdravstvenom budući da boluje od šećera.

Simonović je upravo objasnio da COK gleda cjelokupnu sliku u izboru najboljeg sportiste.

"Borac je i na tatamiju, ali i van njega, kao što znate, bori se i sa šećerom, koji je dosta dugo nosio sa sobom, tako da vjerujem da je pobjedio i na jednom i na drugom polju. Ja mu zaista želim svaku sreću, jer je zaista nevjerovatan u svakom pogledu, i u sportskom i u drugom smislu. Eto, to je bio, na kraju krajeva, izbor Upravnog odbora Crnogorskog olimpijskog komiteta. Vjerujem da smo imali i kod drugih sportova jako dobre prijedloge, ali budući da je karate donedavno bio i na olimpijskom programu, da se nadamo da će se vrlo brzo i vratiti ponovno u olimpijsku porodicu, da će nas obradovati ponovno sa nekim velikim medaljama i sa velikih takmičenja. I Crna Gora, kao što znate, ima dugu tradiciju u svemu tome, a izbor u Crnogorskom olimpijskom komitetu nije samo zbir medalja ili priznanja koja jedan sportista zavrijedi u toj godini, nego je jedna kompletna ukupna priča i popularnost sporta i razvijenost sporta i sportska tradicija, odnos tog mladog čovjeka prema klubu, savezu, nacionalnom timu, Crnogorskom olimpijskom komitetu i sve onome što uz jednog kvalitetnog i dobrog sportistu ide i što bi trebalo predstavljati njegove vrline u tom smislu. Dakle, i neodlučuju, nije to samo naš pravilnik priznanja, nego prosto to je jedna tradicija takođe u olimpizmu, da se sa svim tim vrlinama bira i najveći i najbolji među sportistima", kazao je Simonović.

Kompletno gostovanje Simonovića pogledajte na videu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније