Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

B.Č.J. [ Portal RTCG ]

31. 01. 2022. 09:29 >> 10:15
6

MRVALJEVIĆ

"Stekli se uslovi za ozbiljniju ulogu na velikim takmičenjima"

Konačno su se stekli uslovi da muška rukometna reprezentacija Crne Gore igra ozbiljniju ulogu i u daljem dijelu takmičenja, a ne kako je to do sada bilo, samo u prvoj fazi, kazao je direktor reprezentacije Draško Mrvaljević.

Podsjećamo, naši rukometaši ostvarili su tri pobjede na Prvenstvu Evrope u Mađarskoj i Slovačkoj i postigli največi uspjeh osvajanjem 11. mjesta u konkurenciji 24 selekcije. Lijevo krilo Miloš Vujović izabran je u idealni tim 15. evropskog šampionata.

"Ukupna slika učinjenog na Prvenstvu Evrope u Mađarskoj i Slovačkoj je pozitivna", kazao je  Mrvaljević.

On je gostujući u emisiji Link na Radiju Crne Gore kazao da sa prvenstva nose pozitivan utisak i veliko iskustvo i dodao da se nada da će ovo doprinijeti da u budućnosti crnogorska rukometna reprezentacija igra ozbiljniju ulogu nego do sada.

"Dobili smo puno pokazatelja na osnovu kojih, možemo da kažemo da u budućnosti muška rukometna reprezentacija može i treba da predstavlja Crnu Goru na svakom većem svjetskom i evropskom šampionatu i mislim da su se konačno stekli uslovi da Crna Gora igra ozbiljniju ulogu i u daljem dijelu takmičenja a ne kako je to do sada bilo, u prvoj fazi", kazao je Mrvaljević.

Mrvaljević je istakao da je Crna Gora idealno podneblje za "proizvodnju rukometaša".

"Dugo godina smo svjedoci da Crna Gora ima veliki broj kvalitenih i igrača koji predstavljaju sami vrh svjetskog rukometa. Od prvog dana od kada nastupamo kao samostalna država nijesmo nastupali kompletni", kazao je Mrvaljević.

On je dodao da ne smatra da se u Crnoj Gori loše radi i dodao da je od izuzetnog značaja rad sa mlađim selekcijama.

"Imamo puno momaka kao što je Radojica Čepić, u narednim generacijama, samo je pitanje kako ćemo da ispratimo te momke i da li ćemo kroz savez omogućiti tim momcima da igraju što više utakmica i mi onda nemo razloga da brinemo da će oni kao pravi igrači doći u prvi tim i tam pokazati šta znaju, ali u velikoj mjeri zavisi od toga kako ćemo ih mi podržati", kazao je Mrvaljević.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније