Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Л.В. [ Beta ]

05. 09. 2023. 11:05 >> 11:06
2

US OPEN

Navijač zapjevao Hitlerovu himnu, na zahtjev Zvereva izbačen sa meča

Jedan navijač izbačen je rano jutros sa teniskog meča na Otvorenom prvenstvu SAD nakon što se njemački teniser Aleksander Zverev požalio sudiji da je taj čovjek izgovorio "najpoznatiju frazu Adolfa Hitlera".

Zverev je servirao pri rezultatu 2:2 u četvrtom setu svog meča protiv Italijana Janika Sinera kada je iznenada otišao do glavnog sudije i pokazao na navijača koji se sjedeo u blizini.

"Upravo je izgovorio najpoznatiju Hitlerovu frazu u istoriji. To je neprihvatljivo", rekao je Zverev.

Glavni sudija se okrenuo i zamolio navijača da se identifikuje, a zatim zamolio gledaoce da poštuju obojicu igrača. Ubrzo nakon toga, gledaoci koji su sjedeli blizu tog navijača su ga identifikovali i obezbjeđenje ga je ispratilo sa tribina.

"Počeo je pjeva Hitlerovu himnu. To je bilo previše", rekao je Zverev poslije meča.

"Volim kada su navijači glasni, volim kada su emotivni. Ali, ja sam Njemac i nisam baš ponosan na taj dio naše istorije. Sjedeo je u prvom redu i mnogi su ga ljudi čuli. Morao sam nešto da uradim, bilo bi loše da nisam", dodao je Zverev.

Zverev je izgubio taj četvrti set, ali je poslije četiri sata i 40 minuta velike borbe na kraju pobijedio Sinera i plasirao se u četvrtfinale US Opena gdje će odmjeriti snage sa Špancem Karlosom Alkarasom.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније