Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

16. 04. 2015. 12:42 >> 12:51

MONTE KARLO

Raonić u 3. kolu, Dimitrov skinuo krunu Vavrinki

Miloš Raonić plasirao se u treće kolo ATP Mastersa na šljaci u Monte Karlu pobjedom nad Špancem Tomijem Robredom od 6:3, 3:6, 6:3 u setovima. Branilac titule , Stanislas Vavrinka, eliminisan je od Bugarina Grigora Dimitrova, protiv kojeg je osvojio samo tri gema - 6:1, 6:2. Meč je trajao svega 55 minuta.

Raonić je i u četvrtom duelu sa Robredom ostao neporažen, a danas je slavio u tri seta, za jedan sat i 41 minut.

U prvom setu, kanadskom teniseru je bilo potrebno da se ukaže ljekarske pomoć zbog problemom sa stopalom, ali je uspio da to pravaziđe i dođe do ranog brejka, koji mu je bio dovopljan da osvoji prvi set.

Ipka, u drugom dijelu igre vidjelo se da se slabije kreće, što je iskoristio Robredo da izascimanamrežu dođe do prednosti od 4:1 u gemovima. Raonić, četvrti nosilac turnira, pokušavao je da stavi prtisak na protivnika na svojim servis gemovima, ali je Robredo iskoristio njegovo limitirano kretanje i izjednačio na :1 u setovima.

U odlučujućem setu, teniseri su podijelili prvih šest gemova, ali je, čini se, tada pospustio bol u Raonićevom stopali, pa je osvojio preostala tri gema i riješio meč u svoju korist.

Isti rivali sastali su se i prošle godine u istom kolu, a tada je rođeni Podgoričanin bio ubjedljiviji (6:4, 6:3). Kanadski teniser će u četvrfinalu igrati sa Robertom Bautistom ili Tomašem Berdihom.

Dimitrov je u duel sa Vavrinkom krenuo silovito, napravio brejk na startu i osvojio uvodna tri gema. I u nastavku seta viđena je slična situacija, Vavrinka je osvojio gem na svoj servis, ali mu je potom bugarski teniser ponovo oduzeo servis, prije nego je odservirao za set.

Švajcarac je u prvom dijelu igre napravio mnogo neiznuđenih grešaka, a isto je nastavio i do krtaja meča. Na startu drugog seta je sačuvao servis, ali novim greškama dozvolio je Dimitrovu da ponovo dođe do prednosti.

vavrinka u sedmom gemu nije iskoristio brejk prilike, a potom, kada je servirao za ostanak u meču, nije bio kocentrisan, i novim greškama je poklonio rivalu dvije meč lopte.

Dimitrov će u trećem kolu igrati protiv boljeg iz duela Rodžer Federer- Gael Monfis.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније