Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

Л.В. [ M.Ž. ]

26. 07. 2023. 11:35 >> 11:52

SP VATERPOLO

Motiv naših igrača treba da bude veći od Italijana

Još dva meča za crnogorske vaterpoliste na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki.

Nastavlja se niz velikih rivala, a sjutra se igra sa Italijom koja je na ovo prvenstvo došla barem da ponovi prošlogodišnje srebro, time i ovjeri plasman na Olimpijske igre.

Međutim dogodila im se Srbija, kao i nama u grupi, ali je pogubnija bila za Azure - eliminacija u četvrtfinalu četvorostrukog svjetskog šampiona.

Motiv naših igrača trebalo bi da bude možda i veći nego Italijana koji su nedavnim plasmanom na finale Svjetskog kupa obebzijedili učešće na narednom Svjetskom prvenstvu, inače posljednjem filteru za plasman na Olimpijske igre.

Crnogorskoj selekciji su neophodne obje pobjede, osvajanje petog mejsta, kako ne bi morali da strahujemo od nekog vrtloga na Evropskom šampionatu u januaru, gdje će se takođe igrati za jednu olimpijsku vizu, ali i za plasman na novi Svjetski šampionat u Dohi u februaru.

Jučerašnji poraz od Grčke 10:9, i dalje peče.

"Neophodne su nam dvije pobjede. Prije svega da ostvarimo direktan plasman na SP u Dohi. Poraz sinoć je teško pao, neću da skrivam ali eto probaćemo da se skupimo i da ove utakmice odigramo što bolje", kazao je Dušan Matković.

U italijanskoj slekciji su sedmorica igrača prvaka Evrope, Pro Reka.

"Pa Italija jeste vrhuska ekipa, ali kao što smo mogli da vidimo sinoć. Srbija koja je u ovom trenutku po mom mišljenju slabija od njih je uspjela da doše do trijumfa. Vidimo na ovom prvenstvu da favoriti i oni koji nisu favvorti ne znači puno, tako da daćemo sve od sebe da probamo da pobijedimo", kaza je Matković.

Utakmica Crna Gora-Italija sjutra od sedam sati. RTCG će prenositi i oba polufinala Grčka-Srbija od 10 sati, Mađarska-Španija od 11:30.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније