Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

20. 07. 2014. 18:33 >> 14:12
1

OPTIMISTI

Jokić i Mišić: Možemo do polufinala

Remi u derbiju sa Italijom, bio je po mjeri crnogorskih vaterpolista. Posljednje kolo odlučiće putnika u polufinale, ''azuri'' su trenutno u blagoj prednosti, ali ''ajkule'' očekuje znatno lakši rival. Protiv Gruzije cilj je samo jedan – dobiti sa što većom razlikom, kako bi se obezbijedilo prvo mjesto u grupi.

''Odigrati napad kao u prve tri utakmice, je vodič za Gruziju. Moramo biti mirni, staloženi, ne smijemo žuriti od početka, ulaziti u problem moranja rezultata. Rezultat moramo stvarati dobrom i strpljivom igrom. Jedinom takvom igrom, strpljivom, napadačkom, sa akcentom na odbranu, možemo zabilježiti što veću pobjedu protiv Gruzije. Neće biti lako jer su i oni pokazali određeni kvalitet. Dvije četvrtine sa Italijom su bili na dva razlike. Ne smijemo očekivati da će biti lako, jer će oni željeti da se pokažu u što boljem svijetlu. Ulazimo u meč kao veliki favoriti, i vjerujem da možemo da upišemo pobjedu sa velikom razlikom, koja nam je potrebna za prvo mjesto i direktan plasman u polufinale'' , poručio je Predrag Jokić uoči današnjeg treninga na Alfred Hajošu.

Saša Mišić vjeruje da će maksimalno ozbiljno i profesionalno prići meču, i da će se na kraju dočepati direktnog plasmana u polufinale.

''Bilo bi bolje da smo protiv Italije riješili pitanje prvog mjesta u grupi, ali šta je tu je. Mislim da je i ovako dobro, s obzirom na to kako se odvija utakmica sa ''azurima''. Jeste da je utakmica sa Gruzijom rano ujutro, ali moramo da dobijemo sa što većom razlikom. Mislim da smo dovoljno pametni da to odradimo maksimalno ozbiljno i profesionalno. Ne smijemo sebi priuštiti taj luksuz da sjutra dobijemo sa nekom malom razlikom, i da idemo kroz mnogo teži put, kroz četvrtfinale do borbe za medalju. Uvijek je teško juriti gol više. Ali, ova ekipa ima puno iskusnih igrača koji su bili i u težim situacijama od ove'', kazao je Mišić, a onda se kratko osvrnuo na dosadašje partije na šampionatu Evrope.

''Mislim da je do sada bilo sve dobro, i odbrana i napad, jedino malo napad nije funkcionisao protiv Italije. Normalno je da dođe do pada. Teško je bilo vjerovati da se može zadržati onako dobar ritam, i da ne bude pritiska kao u prve tri. Dakle, normalno je da je došlo do pada, ali srećom nijesmo ga platili skupo. Nikola je dao gol 15 sekundi prije kraja, i mislim da smo sada puno bliži prvom mjestu nego Italija'', istakao je Mišić.

(tekst i foto:wpolo.me)

Maksim Živaljević, Televizija Crne Gore

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније