Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

28. 03. 2017. 12:12 >> 11:53

MEĐUNARODNO TAKMIČENJE

Mladi automehaničari osvojili 3. mjesto

Učenici Srednje stručne škole "Ivan Uskoković" iz Podgorice, osvojili su treće mjesto na Međunarodnom takmičenju za mlade automehaničare, koje je sredinom ovog mjeseca održano u Sofiji.

Na takmičenju u Bugarskoj su, osim iz Crne Gore, učestvovali predstavnici Moldavije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Bugarske, Makedonije, Rumunije, Albanije, Mađarske i Ukrajine. Prvo mjesto osvojili su predstavnici Makedonije, dok su drugoplasirani bili učenici iz BiH.

Kao nagrada za ostvareni uspjeh, predstavnicima škole uručen je bronzani model poršeovog automobila i sertifikat o osvojenom trećem mjestu, a posebni sertifikat za mentorstvo dobio je profesor Ivan Jevrić

Učenike četvrtog razreda SSŠ "Ivan Uskoković", Marija Đonovića i Luku Bojovića, u školskim radionicama pripremao je nastavnik praktične nastave Ivan Jevrić.

"Direktor škole Žarko Borovinić, kroz strategiju podrške učešća ne državnim i međunarednim takmičenjima obezbijedio je uslove za predstavljanje znanja i vještina učenika iz Crne Gore. Prvog dana boravka u Bugarskoj, učesnici takmičenja su, na osnovu plana rada, boravili u radnoj posjeti servisu Opel u Sofiji i tom prilikom prisustvovali predavanjima i obuci. Ekspert iz oblasti automehatronike iz Njemačke Martina Paatscha, prezentovala je najnovija dostignuća u obalsti nastavne tehnolgije i sredstava za obuku automehaničara, i njihovo uključivanje u svijet rada. Tokom posjete učenici su imali prilike da se upoznaju i sa različitim modelima automobila i simulacijom rada motora", navodi se u saopštenju.

Akcenat obuke, kako je saopšteno, odnosio se na kočioni sistem automobila, i tom prilikom su učesnicima takmičenja u radionicama Profesionalne Gimnazije za transport u Sofiji, na modelima vozila za obuku, predočene sve karakteristike rada kočionih sistema, načini održavanja, otkrivanja kvarova i načini opravke.

"Profesor Ivan Jevrić je, tokom boravka u Sofiji, dodatno pripremio učenike da, u skladu sa propozicijama i zahtjevima takmičenja pokažu što bolje rezultate. Trećeg dana boravka održano je takmičenje tj. teorijska i praktična provjera znanja i vještina učenika u poznavanju rada kočionog sistema i ABS sistema vozila. Provjera praktičnog znanja obavljena je iz oblasti dijagnostike kvara na automobilu", navodi se u saopštenju.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније