Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

16. 09. 2017. 14:11 >> 17:17

LJUMOVIĆ I LAZOVSKI

Dobra kulturna saradnja sa Makedonijom

Saradnja institucija kulture Crne Gore i Makedonije na visokom je nivou, posebno u oblasti pozorišta, ocijenjeno je na sastanku ministra kulture naše zemlje Janka Ljumovića s zamjenikom makedonskog kolege Vladimirom Lazovskim.

Ljumović i Lazovski su naglasili da je važno širiti saradnju i na druge kulturne oblasti. 

"Predloženo je da ministarstva identifikuju oblasti kojima je potrebno dati dodatni podsticaj i da u tu svrhu potpišu memorandume o saradnji u pojedinačnim oblastima", kazali su iz Ministarstva kulture.

Ljumović je upoznao Lazovskog sa aktivnostima koje je Ministarstvo kulture Crne Gore pokrenulo kako bi nezavisna kulturna scena dobila podršku koja joj je neophodna.

Zamjenik ministra kulture Makedonije boravi u Crnoj Gori u okviru nastupa makdonskih poorišta na pozorišnim festivalima u Crnoj Gori – MIT festivalu u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“ i Međunarodnom festivau lutkarstva u Podgorici.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније