Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

27. 12. 2018. 18:43 >> 18:15

PRI KRAJU PROJEKAT

Podrška i pomoć za 40 mladih

Projekat "Mladima od mladih" koji realizuje NVO "Udruženje roditelja djece sa teškoćama u razvoju" iz Podgorice privodi se kraju, a cilj je bio da se unaprijedi ukupan kvalitet života mladih u Crnoj Gori.

Kako su saopštili iz te organizacije, realizacija projekta, koji je odobrilo i podržalo Ministarstvo sporta, je počela 1. marta, a trajaće do 31. decembra.

"Projektom se za 40 mladih starosti od 15 do 30 godina, od čega 25 mladih sa invaliditetom, a 15 su njihova braća i sestre, pruža psihološka podrška i to tri puta sedmično i fizioterapeutska podrška pet puta sedmično. Angažovana su u tom poslu mladi stručni ljudi, " navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, u cilju razvijanja preduzetničkog duha kod mladih održano je pet sastanka sa mladim preduzetnicima koji imaju sopstveni biznis, kako bi se kod mlade populacije razvile biznis ideje.

"Možemo zaključiti da su ovi sastanci bili izuzetno efikasni, u smislu da su zainteresovali mladu populaciju za biznis, dali im adekvatne primjere, objasnili sa čime mogu na početku svog rada da se susretnu, kako da ostanu fokusirani na cilj, uputili im razne predloge i sugestije" navodi se u saopštenju.

Od početka primjene projektnih aktivnosti, kako se ističe, primjećuje se znatan napredak i zainteresovanost mladih kojima se pruža psihološka i fizioterapeutska podrška.

"Tokom projekta osnovana je i nova NVO za mlade čiji je naziv 'Udruženje za afirmaciju i podršku mladima', sa ciljem da se doprinese unapređenju sve ukupnog položaja mladih, saradnji sa državnim i lokalnim organima i NVO sektorom i većem povezivanju omladinskih organizacija. Projekat se finansira od sredstava Ministarstva sporta, a ostali dio iz prihoda Udruženja" navodi se u saopštenju koje je potpisao predsjednik Milisav Korać.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније