Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me ]

19. 11. 2020. 07:35 >> 15:39
1

BORBA S KORONOM

I studenti s ljekarima na prvoj liniji fronta

Studenti podgoričkog Medicinskog fakulteta dali su veliki doprinos starijim kolegama, zdravstvenim radnicima u borbi protiv korona virusa. Pomoć su pružili i tokom prvog talasa kroz rad call centra.

To su u Jutarnjem programu TVCG kazali studenti četvrte godine Medicine Andrea Jovović i Stefan Mikić, koji je i student povjerenik.

Call centar je, prema riječima Mikića, u prvom talasi epidemije imao 500 poziva dnevno, a mjesečno i do 15.000.

Stefan kaže da je odluka da pomognu starijim kolegama bila poštena i profesionalna.

Svoja iskustva podijelila je i Andrea Jovović: "Nijesmo znali šta nas očekuje, kakav će biti scenario. U tom trenutku je to bila hrabra odluka, ali i veliko iskustvo da pomognemo koliko god, a za mene je lično privilegija da možete da stanete uz one kojima je pomoć bila potrebna, a to su ljekari koji se danas, a i tada su se borili na prvoj liniji".

Trenutno je 15 studenata Medicinskog fakulteta angažovano u Institutu za javno zdravlje, gdje sa epidemiolozima rade na praćenju kontakata i istraživanju novooboljelih registrovanih slučajeva.

"Mi smo kroz prvi period rada u call centru pokazali spremnost da pomognemo kolegama, i u slučaju nepovoljnog epidemiološkog trenutka da budemo tu", rekao je Mikić.

Na pitanje koliko im obaveze na fakultetu dozvoljavaju da pomognu, Andrea Jovović da se nastava realizuje prema planu, ali uz modifikovan način i online, ali da u svemu imaju važniji zadatak - da doprinesu situaciji i ispoštuju smjernice NKT-a.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније