Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

02. 03. 2024. 14:19 >> 14:44
Čitaj mi:

TURIZAM

Za Crnu Goru značajno uvođenje privremenog bezviznog režima

Za Crnu Goru je veoma značajno uvođenje privremenog bezviznog režima za dolazak turista koji su prepoznati kao visokoplatežni gosti i zainteresovani da putuju i van glavne turističke sezone, poručeno je na sastanku direktorice Direktorata za turizam Svetlane Šljivančanin i predstavnika Udruženja turističkih agencija Crne Gore.

Kako navode u saopštenju, na sastanku je istaknut značaj uvođenja privremenog bezviznog režima za dolazak turista sa tržišta Saudijske Arabije, Kazahstana, Uzbekistana, Egipta, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Jermenije, ali i blagovremeno donošenje ovakvih odluka kako bi turistička privreda mogla u saradnji sa partnerima sa pomenutih tržišta adekvatno da koncipira ponudu.

Predloženo je i da se na listi pomenutih zemalja uvrsti i Maroko.

"Turisti sa ovih tržišta, koji su u prethodnom periodu posjetili našu destinaciju, prepoznati su kao visokoplatežni gosti, a zainteresovani su da putuju i van glavne turističke sezone (pred i post sezona), što je važno za destinaciju koja ima turistički proizvod sezonskog karaktera.

Podsjećamo da je Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, uputilo dopis Ministarstvu vanjskih poslova povodom donošenja odluke o uspostavljanja privremenog bezviznog režima u 2024. godine za pomenuta tržišta, a sve u skladu sa praksom iz prošle godine", navode u saopštenju.

Predstavnici Udruženja su iskazali i interes da dostave sugestije na novi Predlog Zakona o turizmu i ugostiteljstvu, pogotovu u dijelu koji se odnose na zaštitu poslovanja i interesa turističkih agencija i vodiča.

Šljivančanin je navela da je veoma izvjesno da će biti formirana radna grupa čiji će cilj biti da se još jednom razmotre neke od sugestija koje su pristigle u prethodnom periodu, kako bi bili sigurni da će novi zakon na pravi način normirati oblast turizma i ugostiteljstva i stimulisati poslovanje u ovom sektoru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније