Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: P.R.

22. 06. 2018. 16:09 >> 15:59
5

MARKOVIĆ SAOPŠTIO

"Stopa rasta BDP-a treća u Evropi"

Stopa rasta bruto domaćeg proizvoda u prvom kvartalu od 4,5 odsto predstavlja dobar rezultat, ali i obavezu Vlade da nastavi da podstiče sopstvenu administraciju na brzo donošenje zakonitih odluka i odgovornu realizaciju ekonomskih politika, ocijenio je premijer Duško Marković.

On je rekao da je Monstat objavio zvanični podatak o rastu bruto domaćeg proizvoda u prvom kvartalu ove godine, koji iznosti 4,5 odsto, i predstavlja treću stopu rasta u Evropi.

“Ako se sjetimo stope rasta u prošloj godini, koja je iznosila 4,4 odsto i ove od 4,5 odsto u prvom ovogodišnjem kvartalu, sa zadovoljstvom mogu konstatovati da Crna Gora ulazi u dinamičan ekonomski razvoj i rast ekonomije koji će obezbijediti nova radna mjesta i veći standard za građane“, poručio je Marković.

On se zahvalio svima koji su doprinijeli takvom trendu rasta ekonmije i poručio da će Vlada nastaviti da radi na isti način.

„Uvjeravam vas da će ovaj trend rasta ekonomije predstavljati obavezu Vlade da nastavimo da na isti način obezbjeđujemo uslove za valorizaciju naših nespornih resursa u sektorima koji doprinose razvoju zemlje u cjelini. Prije svega realizaciji kapitalnog budžeta na planu razvoja infrastrukture, ali i svih drugih projekata na prostoru cijele zemlje”, saopštio je Marković.

On je dodao da će obaveza Vlade biti i da nastavi da podstiče sopstvenu administraciju na brzo donošenje odluka zasnovanih na zakonu, ali i na punu odgovornost za realizaciju ekonomskih politika.

Marković je rekao da će Vlada uraditi sve da obezbijedi što više stranih investicija i da domaći investitori ulažu više nego što je to sada slučaj.

„Razumjećemo sve njihove prigovore i zahtjeve i odgovoriti tim interesima kako bi zemlja nastavila da se razvija na dinamičan način kako to pokazuju podaci za prvi kvartal“, zaključio je Marković.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније