Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

08. 06. 2022. 17:37 >> 17:35
2

ĐUROVIĆ ZA TVCG

Crna Gora korak je ispred zemalja regiona u implementaciji 5G mreže

Crna Gora korak je ispred zemalja regiona u implementaciji 5G mreže, što će pozitivno uticati na život građana, ali na kvalitet usluga, kazao je za TVCG ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović. Nakon učešća u Regionalnom dijalogu EU-Zapadni Balkan u Briselu, Đurović je istakao da je digitalizacija i implementacija 5G mreže od strateške važnosti za sve zemlje.

“Digitalizacija je samim tim važna i za Crnu Goru, za njenu ekonomiju, zdravstvo, školstvo, za sve građane Crne Gore. U narednom periodu moramo uraditi više da bi nivo digitalizacije podigli na još veći nivo jer se na taj način smanjuje birokratija, administracija i život građana činimo laksim”, istakao je Đurović.

Naglašava da je na polju 5G tehnologije Crna Gora napravila značaje iskorake.

“Već su instalirane probne testne 5G mreže u Crnoj Gori, a u drugoj polovini godine biće organizovana aukcija za frekvenciju za 5G mrežu. Samim tim napravićemo jedan veliki iskorak i biti možda vodeća zemlja na Zapadnom Balkanu u implementaciji 5G mreže” naglasio je ministar Đurović.

Na pitanje kada očekuje da bi 5G mreža mogla biti u funkciji u Crnoj Gori, Đurović je kazao da postoji veliko interesovanje, da su crnogorski operateri vrlo agilni i da očekuje da će taj proces ići vrlo brzo.

Ivan Mijanović, dopisnik RTCG iz Brisela

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније