Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Б.Б.

12. 12. 2022. 19:58 >> 19:55

ABAZOVIĆ SA PREDSTAVNICIMA DVA PREDUZEĆA

"Željeznička infrastruktura bitna za razvoj i Luke Bar i države"

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović održao je danas sastanak sa predstavnicima dva željeznička preduzeća, Održavanje željezničkih voznih sredstava i Montekarga koji su ga upoznali sa problemima u poslovanju. Pozdravili su korake Vlade u vezi sa Lukom Bar koja blisko sarađuje sa Montekargom.

Predstavnici preduzeća zahvalili su Vladi na konkretnim koracima u cilju rješavanja problema državnih preduzeća koji vode ka njihovom deblokiranju i većoj ekonomskoj stabilnosti.

Delegacija preduzeća je istakla loše zatečeno stanje u preduzećima, kao i spremnost i volju da unaprijede poslovanje i iskoriste razvojne šanse koje su na raspolaganju.

Kako navode u saopštenju Vlade, predstavili su problem koji se tiče dugovanja preduzeća Održavanja željezničkih voznih sredstava AD Podgorica, u iznosu od oko četiri miliona po osnovu poreza i doprinosa, koji se nakupio u prethodnom periodu. Oni su istakli da je zbog ovog duga, preduzeću ugrožena finansijska stabilnost i strateška fleksibilnost.

"Posebno je istaknuta veza između Montekarga i Luke Bar, gdje je preko Montekarga Luci Bar isporučeno 1,5 miliona tona kargo roba, navodeći da je željeznička infrastruktura od strateške važnosti za ekonomski razvoj i Luke i države. Istakli su da je Montekargo u posljednje tri godine uspio da preokrene trend gubitaka tako da je u prethodnoj godini gubitak smanjen, a ove godine za prvih devet mjeseci poslovao u plusu. Tako je nakon 2020. godine, gdje je Montekargo dugovao 1,8 miliona eura, 2021. godine kad je dugovao 900.000 eura, ove godine je u plusu 400.000 eura", napominju u ovom preduzeću.

Premijer je kazao da je Vlada spreman da razmotri i podrži predloge koji vode ka konstruktivnom rješavanju problema u cilju zaštite ekonomskih interesa građana i države.

Sastanku su prisustvovali Vladan Gačević i Ljiljana Jokić Kapa, članovi Odbora direktora Održavanja željezničkih voznih sredstava AD Podgorica, Miroslav Brajović, predsjednik Odbora direktora Montekarga i Vesna Tintor, pomoćnik izvršnog direktora za komercijalne poslove i eksploataciju Montekarga.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније