Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ R.B. / D.B. ]

28. 12. 2023. 10:45 >> 10:45
Čitaj mi:

RASKINUT UGOVOR SA KONCESIONAROM

Radnici Biočke jame blokirali put, bez posla ostaju 31. decembra

Radnici jame Biočki stan blokirali su jutros rad na kopu i put prema drugom kopu Đurković do jer se, kako su saopštili, firma Novi Boksiti povlači iz posla sa Uniprom metalima. Kako su informisani, poslodavac im neće produžiti ugovore, već će biti raskinuti 31. decembra.

Radnik Igor Krulanović kazao je da je Uniprom metalima nije u interesu da se vadi 20.000 tona rude. Turska kompanija im je, navodno, obećala 40.000 tona. 

"Što se tiče radnika, na birou smo rada 31. decembra. Turci su kupili mašine, i oni će nastaviti proizvodnju sa njihovim radnicima, Mi smo pitali vlasnika šta je razlog raskida ugovora, mi ne znamo je li još raskinut, ali to je definitivno čim su Turcima prodate mašine. Znači, nijesu zadovoljni našim radom, odnosno količinom vađenja rude", istakao je Krulanović.

Imali neke kontakte sa turskom firmom i sa Unipromom, ali da su svi zahtjevi radnika, kako kaže sagovornik RTCG, odbijeni.

Ugovor još nije potpisan

Suvlasnik kompanije Novi Boksiti Ivan Ivanović saopštio je da će sa koncesionarom raskinuti ugovor sporazumno. Naveo je da su dobili i prihvatili ponudu od turske kompanije Zeta Mine, ali da ugovor još nije potpisan.

"Nijesu bili zadovoljni našim radom i rečeno nam je da su našli podizvođača koji će kvalitetnije raditi ovaj posao i da će pružiti priliku svim zaposlenima da rade", istakao je on.

Zeta Mind sa Uniprom metalima vrši eksploataciju na kopu Đurakov do.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније