Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dan, Objavio: I. P. ]

31. 01. 2020. 06:37 >> 06:37
5

JOKOVIĆ APELUJE

Opozicija da inicira zajedničku platformu

Socijalistička narodna partija (SNP) i dalje ostaje pri stavu da ujedinjena opozicija, bilo u jednoj ili dvije kolone, može donijeti pobjedu na narednim izborima, kazao je Vladimir Joković, predsjednik SNP-a.

On je Danu kazao i da je na opoziciji da predloži jedinstvenu platformu oko izmjena izbornog zakonodavstva, kako bi se obezbijedili uslovi za održavanje fer i slobodnih izbora.

"Opozicija treba da pokrene inicijativu u Skupštini o zajedničkoj platformi, koju bi trebalo prethodno da usaglase. Ali ne da pregovaraju partije ili pojedinci koje delegiraju partije ili da u ime partije delegira druga partija, kao što je uradila Demokratska partija socijalista prošlog puta, već da se odrede tri ili četiri eksperta koji će da izrade te zakone, odnosno platformu, i da nije bitno iz koje su partije ti eksperti, već d  je važnije da opozicija ima povjerenje u te ljude. Samo tako će se stvoriti mogućnost da se napravi dobar izborni zakon. A to je suština", kaže Joković.

Navodi da je DPS do sada i dobijao izbore na konto razjedinjene opozicije, te da sad treba da urade suprotno.

"Da bi se izbjegli ti rasuti glasovi, preko koga je DPS, po Dontovoj formuli dobijao par mandata više, opozicija treba da se ujedini. Siguran sam da bi najbolji način izlaska bio što veće jedinstvo opozicije. Da li bi bila najbolja jedna ili dvije kolone, to bi se lako, na osnovu ispitivanja javnog mnjenja, moglo saznati, ali sam isto tako ubijeđen da bi postignuto jedinstvo opozicije poslije svega što se dešava u Crnoj Gori rezultiralo pobjedom na narednim parlamentarnim izborima. Sve to, ukoliko se prethodno donese dobar izborni zakon i ukoliko do izbora dođe, s obzirom na to da DPS ne želi da u Crnoj Gori konačno budu izbori fer i demokratski, i koje bi svi učesnici izbornog procesa priznali kao validne", ističe Joković.

Joković je kazao i da bojkot izbora treba imati kao jednu od opcija, ali da ipak vjeruje da do toga neće doći.

"Ne mogu reći sad da sam za ili protiv bojkota izbora. Naravno da tu opciju nikada ne treba u potpunosti odbaciti. Ali, želim da vjerujem da u Crnoj Gori postoje zdrave snage, one koje se mogu izboriti da imamo fer izbore i izborni proces", rekao je lider SNP-a.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније