Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Dnevne novine [ Objavila: M.L.B. ]

09. 03. 2020. 06:50 >> 06:49
14

JAREDIĆ

SPC bi da bude iznad države

SPC ima cilj da bude iznad države, kaže u razgovoru za Dnevne novine Božidar Jaredić, jedan od osnivača NVU Crnogorski zbor, čovjek koji iza sebe ima bogato iskustvo rada u medijima i sa medijima.

On smatra da je litijama ponovo otvorena Pandorina kutija. 

"Ponovo se snažno ispoljilo nejedinstvo crnogorskog bića koje se kida po najosjetljivijim nacionalnim šavovima", navodi Jaredić i dodaje da se dijele se gradovi, plemena, porodice.

"Povampiruju se naslijeđeni omrazi, gubi razum i značajan broj neupućenih, zavedenih, osvetoljubivih, hrli u crnomantijaška okupljanja. U crkvene litije koje niti su crkvene, niti se održavaju gdje bi im inače bilo mjesto, već su parapolitička okupljanja zaogrnuta plaštom očuvanja svetinja, a u stvari očuvanja moći Srpske pravoslavne crkve", ističe Jaredić.

On smatra da SPC ima cilj da bude iznad države, da gradi i nadgrađuje, skrnavi sakralne objekte, srbuje i posrbljava crkve i manastire, manastirska imanja prenosi u vlasništvo srpske države kako bi Crna Gora ostala bez jednog od najznačajnijih identiteta kulturnog identiteta.

Ispostavilo se, kako kaže Jaredić, da se Amfilohije Radović pokazao kao veoma uspješan politički predstavnik Srba i najvećeg dijela crnogorske opozicije.

“On okuplja, savjetuje i usmjerava političke partije, pripomaže u prikupljanju glasača na izborima, kune i proklinje sve koji nijesu za Srbiju i Rusiju. U stvari, cilj je da se svaka nesreća za Crnu Goru pretvori u dobit za Srbiju”, poručuje Jaredić.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније