Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

А.Б. [ Portal RTCG ]

27. 11. 2023. 17:37 >> 17:45

REAGOVANjE

URA: Željeli smo da deblokiramo Alimentacioni fond, Spajić neodgovoran

Politička većina premijera Milojka Spajića odbila je danas da pomogne djeci korisnicima Alimentacionog fonda, tvrde iz Građanskog pokreta URA, na čelu sa Dritanom Abazovićem.

"Osuđujemo današnje neodgovorno i neempatično ponašanje predstavnika Spajićeve parlamentarne većine koja je odbila proširenje dnevnog reda radi usvajanja izmjena Zakona o privremenom izdržavanju djece. Predlogom izmjena Zakona, kojeg je pripremio ženski klub u prošlom sazivu Skupštine Crne Gore, željeli smo deblokirati Alimentacioni fond i na taj način pomoći djeci koja su žrtva neodgovornih roditelja koji ne uplaćuju redovno alimentaciju, ali i pomoći samohranim roditeljima u Crnoj Gori", piše u saopštenju. 

Takođe navode da je Spajićeva parlamentarna većina danas odbila da se na dnevnom redu Skupštine nađe i naš Predlog izmjena Zakona o PIO kojim bi i muškarci i žene sa 64 godine života i 15 godina radnog staža stekli uslov za odlazak u penziju, čime bi ponovo bila uspostavljena starosna granica koju je prethodno ukinuo Ustavni sud.

"Ovim je nova vlast poslala i jasnu poruku svim građanima koji žele otići u penziju. Nevjerovatno je da je manir od prije 30. avgusta 2020. godine, za koji smo mislili da je nestao sa bivšim režimom, ponovo oživio od strane Spajićeve većine koja odbija usvajanje svega onoga što dolazi iz opozicionih klupa, koliko god to konstruktivno bilo i u interesu građana, pa i najranjivijih kategorija. Građani Crne Gore, korisnici Alimentacionog fonda, samohrani roditelji i potencijalni penzioneri neka cijene odluku današnje Spajićeve parlamentarne većine. A URA će i ubuduće, prilikom svakog skupštinskog zasijedanja, nastaviti da traži proširenje dnevnog reda sa ovim tačkama kako bi se djeci i samohranim roditeljima pomoglo deblokiranjem Alimentacionog fonda, ali i omogućilo svim građankama i građanima koji navrše 64 godine i 15 godina radnog staža da odu u penziju", zaključeno je u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније