Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

13. 02. 2015. 19:02 >> 19:04
4

OSTANAK U KOALICIJI

Stanić: NATO ključni, ne isključivi razlog

To što je ključni, a ne isključivi razlog postojanja koalicije koja čini parlamentarnu većinu punopravno članstvo u NATO, ne treba da bude razlog da bježimo od rasprave i odgovornosti oko drugih pitanja - prije svega rada na boljem životu građana Crne Gore, poštovanju zakonitosti i očuvanju prirodnih bogastava, navodi se u reagovanju SDP-a na izjave portparola DPS-a Časlava Vešovića.

Nakon što je predsjednik SDP-a i Skupštine Crne Gore, Ranko Krivokapić, sinoć, gostujući u emisiji Načisto na TV Vijesti, kazao da njegova partija ostaje u koaliciji je sa DPS-om samo zbog NATO integracija, Vešović je poručio da je on mogao inicirati izlazak svoje partije iz vladajuće koalicije u svakom trenutku za posljednjih 17 godina, koliko je njen sastavni dio, pa i onda kada nije bilo ovako intenzivne NATO integracije.

SDP je u regovanju podsjetio i da je član Predsjedništva DPS-a i potpredsjednika Vlade koji je rekao "da se koalicija DPS-SDP okuplja oko osnovnih vrijednosti koje NATO znači - demokratija, vladavina prava i bezbjednost".

"Pošto je već postalo bitno ko gdje sjedi i na osnovu koju podrške da preciziramo - i Vlada i predsjednik Skupštine su izabrani na osnovu identične parlamentarne većine. Da podsjetimo portparola DPS-a, slična podrška je bila potrebna i za izbor na mjesto potpredsjednika Glavnog grada. A kad je u pitanju priča oko legitimiteta predsjednika Skupštine, on je biran glasovima predstavnika 57 zemalja za predsjednika najveće parlamentarne skupštine na svijetu", saopštio je portparol SDP-a Mirko Stanić.

Stanić je istakao da njegova partija onima koji još uvijek nijesu pristalice evroatlanskih integracija ostavlja mogućnost da promijene mišljenje.

"Prebrojavanje ko je za EU i NATO danas, a ko nije, bi sigurno bilo zanimljivo kad bi pogledali ko je bio za pridruživanje tim organizacijama tokom devedesetih. Tada su predstavnici Vaše partije i neki predstavnici opozicije koje pominjete bili protiv EU i NATO, pa smo sigurni da ako ste u međuvremenu shvatili prednosti integracionih procesa, treba ostaviti to kao mogućnost i našim kolegama iz opozije. Pogotovo ako stojite i dalje iza tvrdnje iz prvog dijela Vašeg reagovanja da “u NATO ne ulazi ni DPS ni SDP, nego država i svi njeni građani”, pa su valjda, logično, među tim građanima i oni koji glasaju opozicione partije. Zahtjev za većom podrškom uključivanju u NATO vjerovatno doprinosi bržem ulasku u tu organizaciju, a ne suprotno", navodi se u saopštenju.

Stanić je istakao da je SDP jedina jedinstvena partija koja traje 25 godina u Crnoj Gori na istom programu evroatlanstkih integracija.

"Vidimo da vam se dopalo da tražite "bolesne snage" u drugim partijama. Sve ključne odluke u SDP-u su donošene jednoglasno, kao i identična glasanja u Vladi i Skupštini oko KAP-a, Termoelektrane, Tare, EPCG, napuštanja vlasti u Podgorici prije 4 godine, do izgleda za vas sudbinske Kraljičine plaže. Želimo vam dobro partijsko zdravlje kakvo nas služi svih 25 godina u SDP-u", zaključio je portparol SDP-a.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније