Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 04. 2015. 08:23 >> 08:16
2

GOATI OCIJENIO

DPS-u odgovara usitnjena opozicija

Sa velikim brojem novih partija opozicija neće biti u mogućnosti da se adekvatno suprotstavi koalicionim partnerima kakvi su DPS i SDP, smatra politički analitičar iz Beograda, Vladimir Goati.

U svim tim novim političkim kombinacijama prisutna su vrlo poznata, stara lica, a njih, kako je rekao, biračko tijelo očigledno ne prihvata kao nekakvu bolju političku alternativu.

Goati, koji je odličan poznavalac političkih prilika u Crnoj Gori, kazao je da za vlast u jednoj državi ne postoji ništa bolje od usitnjene i podijeljene opozicije, kakva je trenutno na crnogorskoj političkoj sceni. On smatra da je dugogodišnja vlast DPS-a već postala fenomen.  

"Očigledno je da je DPS fenomen, a pokušaj da se taj fenomen objasni ne može da mimoiđe ni pominjanje slabosti opozicionih partija, koje su beskonačno podijeljene oko sasvim sitnih stvari,  liderski preambiciozne da bi dale nekome podršku. Kada na opozicionoj sceni imate čitavu lepezu političkih stavova, od prokomunističkih, do prodesnih i liberalnih, teško je formirati opoziciju koja bi i programski bila ujedinjena, bar u onoj mjeri u kojoj su programski jednistveni DPS i SDP", istakao je Goati za Portal Analitika.

On napominje da se fenomen velikog broja novih partija u Crnoj Gori vidi jasnije, jer je riječ o maloj državi, ali da on postoji i u drugim postkomunističkim zemljama.

Goati smatra da su male šanse da se opozicija u budućnosti grupiše u koalicioni aranžman nalik Demokratskom frontu.

"Ne vjerujem da će se to desiti. Moguće je da se sjutra dogodi cunami, ali u politici govorimo o vjerovatnom. Nije vjerovatno da će se taj rukovodeći establišment i ta partijska elita, koja je do sada pokazala znake neograničenog samoljublja i nespremnosti na dogovor, promijeniti. Teško je očekivati da će promijeniti stav i prihvatiti da iskreno podrže jednu opciju koja bi mogla da ima podršku većine građana Crne Gore", poručuje Goati.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније