Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

17. 06. 2013. 17:59 >> 18:02

PROVOKACIJA?

Musliu bi kancelariju Kosova i u Bujanovcu

Predsjednik Pokreta za demokratski progres Jonuz Musliu izjavio je da će uskoro uputiti zahtjev Vladi Kosova, a u ime skupštine svih albanskih odbornika sa juga Srbije, da se i u Bujanovcu ili Preševu otvori kancelarija za vezu s Prištinom.

 

Skupština Kosova je 6. juna donijela Rezoluciju o Preševskoj dolini koja predviđa i otvaranje kancelarija u Prištini i Gnjilanu za vezu između Kosova i opština na jugu Srbije u kojima živi albansko stanovništvo.

Oficir za vezu Prištine Ljuljzim Peci preuzeo je danas dužnost u Beogradu, dok je u Prištini to učinio oficir za vezu Beograda Dejan Pavićević.

Musliu, koji je i predsjednik Skupštine Opštine Bujanovac, kazao je da smatra da nije dovoljno otvaranje kancelarija za vezu samo u Prištini i Gnjilanu, već da su potrebne i u Bujanovcu ili Preševu, kako bi se "na licu mjesta videli problemi na terenu".

"U kancelarijama za vezu u Prištini i Gnjilanu treba da rade oni koji znaju probleme Preševske doline, ali i neko iz Preševa, Bujanovca ili Medveđe. Nema rokova za otvaranje tih kancelarija, ali rezolucija (Skupštine Kosova) bi trebalo da se odmah sprovede. Zatražićemo zvanično iste uslove i za otvaranje kancelarije Kosova u Bujanovcu ili Preševu", kazao je Musliu, a prenijeli su beogradski mediji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније