Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

29. 07. 2017. 13:20 >> 17:00
23

ALBANSKI SAVEZ

Zaustaviti izručenje Srbiji zbog drona

Ismail Morina, osumnjičen da je upravljao dronom na utakmici Srbija-Albanija, uhapšen je u Dubrovniku, a sud je odobrio njegovo izručenje Srbiji.

Fudbalski savez Albanije objavio je saopštenje u kojem poziva albanske vlasti da zaustave izručenje iz Hrvatske Srbiji Ismaila Morinu.

Morina je osumnjičen da je upravljao dronom sa nacionalističkim transparentom iznad stadiona u Beogradu prilikom utakmice odigrane u oktobru 2014. godine.

AP podsjeća da je nakon incidenta s dronom na stadionu izbilo nasilje navijača i navodi da je Morina uhapšen u junu u Hrvatskoj na osnovu potjernice iz Srbije, a da je sud u Dubrovniku protekle nedjelje odobrio izručenje ovog 35-godišnjeg Albanca Beogradu.

U saopštenju Fudbalski savez Albanije poziva vladu te zemlje da "interveniše u okviru pravnog konteksta kako bi zaustavila izručenje Ismaila Morinaja Srbiji".

Navodi se da je Fudbalski savez Albanije uvjerio porodicu Morine da će nastaviti da se bori kako bi spriječio njegovo izručenje.

"U potpunosti smo posvećeni tome da iskoristitmo sve institucionalne i pravne puteve".

AP navodi da su navijači Albanije pozvali na okupljanje večeras u Tirani kako bi se na tamošnju vladu izvršio pritisak da se uključi u cio slučaj.

Navodi se da je Morina porijeklom iz područja Kukeša na sjeveroistoku Albanije, ali da živi u Italiji i redovno posjećuje utakmice koje u gostima igra albanska fudbalska reprezentacija.

Njegov brat Dževair se požalio televiziji "Report" da vlada u Tirani ne obraća dovoljno pažnje na slučaj njegovog brata i kazao da bi Ismailov život bio ugrožen u Srbiji.

"Pozivamo državu Albaniju da interveniše i zaustavi izručenje Srbiji. Mi bismo, kao porodica, učinili nešto veoma radikalno što bi sve iznenadilo", rekao je Džavair ne objasnivši na šta misli.

U Ministarstvu pravde Srbije je za B92 rečeno da je zahtjev za izručenje "vjerovatno stigao faksom, ali da to sada niko ne može da provjeri".

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније