Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.B. [ Beta ]

05. 02. 2024. 14:47 >> 14:47
3
Čitaj mi:

BEOGRAD

Protest ispred Apelacionog suda zbog presude u slučaju Ćuruvija

Više stotina građana okupilo se danas ispred Apelacionog suda u Beogradu na protestu zbog presude kojom su četvorica pripadnika nekadašnjeg Resora državne bezbjednosti oslobođena optužbe za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije.

Na poziv novinarskih udruženja i nevladinih organizacija okupljeni su blokirali saobraćaj u Nemanjinoj ulici, a neki od njih nose transparente sa natpisima "Pravda za Dadu, Ćuruviju, narod i za Srbiju", "Kad nema prava i pravde, to je tiranija".

Među učesnicima protesta su i predsjednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Željko Bodrožić, predsjednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić, Ćuruvijina ćerka Jelena Ćuruvija Đurica.

Okupljenima se obratila Ivana Stefanović iz Slavko Ćuruvija fondacija koja je povodom te presude ocijenila da se država "predala pred silom".

"Nema riječi koje možemo da uputimo ovom sudu i pravosuđu u Srbiji, ostaju samo muk i nevjerica. Ubistvo Slavka Ćuruvije ostaje nekažnjeno i pred tom činjenicom smo zanijemili. Ubili ste pravdu, ali istina živi", rekla je ona.

Pozvala je okupljene da u znak sjećanja na 25 godina od ubistva Ćuruvije, 25 minuta provedu u tišini, ali i da podignu uvis ogledala u kojima kako je dodala, pravosuđe treba da vidi sopstveni odraz.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније