Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

27. 11. 2015. 22:45 >> 22:32

NIGERIJA

Desetine mrtvih u terorističkom napadu

Desetine ljudi poginule su danas na sjeveroistoku Nigerije kada se bombaš samoubica digao u vazduh u sred velike šiitske povorke, javili su organizatori manifestacije.

Napad se dogodio oko 14 sati po lokalnom vremenu u selu Dakasoje, naveo je Islamski pokret u Nigeriji, organizator skupa.

"Bilo je jako puno ljudi, još je suviše rano da se utvrdi tačan broj žrtava", rekao je agenciji Frans pres jedan od predstavnika organizatora.

Prema navodima na vebsajtu, jedan bombaš samoubica bio je uhapšen prije napada, i rekao je da se drugi napadač nalazi u okupljenoj masi.

Dodaje se da se drugi samoubica zaletio među ljude i aktivirao eksploziv kad je video da je njegov kolega uhapšen.

Uhapšeni bombaš samoubica je tvrdio da ih je poslala ekstremistička organizacija Boko Haram, naveli su organizatori.

Oni su bili među mladima koje je grupa Boko Haram prošle godine otela iz sela Mumbi, u nigerijskoj državi Borno i odvela u šumu Sambisa gdje su prošli kroz vojnu obuku, a prije 11 dana poslati su u Kano i držani u jednoj kući u pripremi za današnji napad.

Vjernici su danas učestvovali u simboličnoj šetnji od Kanoa do Zarije, u susjednoj državi Kaduni, da obilježe 40. dan šiitskog praznika Ašure.

Trebalo je da stignu u Zariju 3. decembra što bi se podudarilo sa okupljanjem hodočasnika u iračkom gradu Kerbali gdje se nalazi grob imama Hoseina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније