Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: M.M ]

16. 01. 2019. 14:05   >>  13:36

NAKON UBISTVA ADAMOVIČA

Uhapšen Poljak koji je prijetio metkom u čelo Tusku

Nakon ubistva gradonačelnika Gdanjska u nedjelju, poljska policija nastavlja hapšenja za prijetnje na internetu i nakon nekoliko Poljaka koji su prijetili opozicionim gradonačelnicima uhapšen je danas i muškarac koji je "metkom u čelo" prijetio bivšem poljskom premijeru, predsjedniku Evropskog savjeta, Donaldu Tusku.

"Muškarac koji je zvao dva puta centralni broj za uzbunu, 112, i kazao dispečeru 'poginuo je Adamovič, poginuće i Tusk, metak u čelo' uhapšen je", javlja jutros poljski državni Radio Gdanjsk. Nakon napada na opozicionog gradonačelnika Pavela Adamoviča u nedelju na velikoj dobrotvornoj proslavi, koga je lokalni kriminalac napao nožem direktno na bini, poljski ministar unutrašnjih poslova Joahim Brudjinjski najavio je oštre kazne za sve koji prijete nasiljem na internetu i toleranciju nula za govor mržnje.

Ubijeni gradonačelnik žalio se pred smrt na tužilaštvo koje je kao legitimni izraz nezadovoljstva označilo to što Adamoviču preti ultrakatolička Svepoljska omladina i što su mu izdali umrlicu a tužilaštvo je obustavilo istragu.

Uhapšena su do sada trojica Poljaka koji su prijetili na internetu predsjedniku Andžeju Dudi i opozicionim, liberalima kao Adamovič, gardonačelnicima Poznanja i Vroclava, a gradonačelnik Olština dobio je juče posebno policijsko obezbjeđenje.

Predsjedniku Evropskog savjeta, nekadašnjem lideru Građanske platforme i dugogodišnjem partijskom šefu ubijenog Adamoviča, Donaldu Tusku prijećeno je kada je u ponedjeljak došao u Gdanjsk na protestnu šetnju protiv mržnje uz odavanje pošte ubijenom gradonačelniku širom Poljske, kada se u Gdanjsku okupilo prema procjenama policije oko 16.000 ljudi.

Sahrana ubijenog gradonačelnika biće u subotu, a taj dan predsednik Andžej Duda proglasio je za dan žalosti u celoj Poljskoj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније