Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

26. 11. 2020. 18:31 >> 18:36

GRČKA

Državni službenici u 24-časovnom štrajku

Državni službenici u Grčkoj stupili su 24-časovni štrajk, za koji se očekuje da će dovesti do poremećaja u javnom prevozu i drugim uslugama, zahtijevajući, između ostalog, bolju zaštitu od korona virusa na radnom mjestu.

Zaustavljeno je saobraćanje trajekta kao i metroa i tramvaja u Atini, a autobusi i danas saobraćaju.

Letovi koji su ranije bili otkazani ponovo su u funkciji jer su kontrolori leta otkazali štrajk nakon što je sud presudio da je njihovo učešće u štrajku nezakonito.

Grčki novinari će na dva sata prekinuti rad i neće emitovati vijesti.

Sindikati državnih službenika pozvali su na štrajk zbog niza zahtjeva, uključujući povećanje zaštitnih mjera od korona virusa na radnim mjestima i u školama, masovna zapošljavanja u javnom prevozu i zdravstvu i povećanje plata državnim službenicima.

Radnici javnog prevoza takođe traže testiranje radnika na Kovid-19 o trošku svojih firmi.

Grčka je zabilježila značajan porast broja zaraženih korona virusom i smrtnih slučajeva koji opterećuju zdravstveni sistem zemlje.

Iako je vlada dodatno angažovala veliki broj zdravstvenih radnika od izbijanja pandemije i više nego udvostručila broj kreveta na odjeljenjima intenzivne njege, mnoga odjeljenja, posebno u sjevernoj Grčkoj koja je najteže pogođena, blizu su popunjavanja kapaciteta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније