Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ A.B. ]

16. 06. 2023. 17:02 >> 17:26

BIVŠI BRITANSKI PREMIJER

Džonson se vratio novinarstvu, Dejli mejl ga zaposlio kao kolumnistu

Bivši britanski premijer Boris Džonson zaposlen je danas kao kolumnista Dejli mejla.

Džonson je u svojoj novinarskoj karijeri pisao za nekoliko vodećih britanskih medija, a u Tajmsu je dobio otkaz, pošto je izmislio citat.

Britanska štampa sada prenosi da će Džonson pisati kolumnu u jednom od najčitajnijih medija Dejli mejlu svake subote. 

„Bilo da ste Borisov fan ili ne, to će se morati čitati – i u Vestminsteru i milioni širom svijeta“, istakla je redakcija lista.

Džonson (58) je prošle nedelje podnio ostavku na dužnosti poslanika, pošto je istraga utvrdila da je namjerno lagao parlamentu u vezi zabava tokom karantina zbog pandemije kovida-19.

Otkako je prošle godine podnio ostavku na dužnost premijera, Džonson je zaradio milione funti držanjem govora.

Džonson je ranije pisao i za Dejli telegraf, gdje je kao dopisnik iz Brisela kritikovao Evropsku uniju u živopisnim tekstovima koji nisu uvijek bili tačni.

Nakon toga bavio se paralelno novinarstvom i politikom kao urednik časopisa Spectator i poslanik u parlamentu, a prije nego je postao premijer, imao je redovnu kolumnu u Dejli telegrafu.

Zbog nje je često bio kritikovan, na primer za islamofobiju jer je utvrdio da muslimanke koje nose burku izgledaju poput poštanskih sandučića ili pljačkaša banaka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније