Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta/M.L.B. ]

30. 10. 2023. 23:18 >> 23:18

ZVANIČNICI SAOPŠTILI

Uragan u Akapulku ubio 45 ljudi

Među najmanje 45 poginulih od posljedica udara urgana Otis na turistički grad Akapulko u Meksiku nalaze se i tri strana državljanina, saopštili su danas zvaničnici ove države.

Prema navodima lokalnog tužilaštva, radi se o državljanima SAD, Kanade i Velike Britanije - preciznije Engleske.

Oni su već neko vrijeme živjeli u Akapulku, pa se ne smatraju turistima, dodali su tužioci.

U međuvremenu, meksička mornarica se usredsredila na potragu za tijelima sa 29 brodova i čamaca za koje se zna da su potonuli u zalivu Akapulko one noći kad je Otis, iznenada iz tropske oluje ojačavši u uragan petog, najvišeg stepena, udario sa mora na primorje upravo u ovoj oblasti.

Prema navodima mornarice, sva potonula plovila su locirana, i čeka se tegljač sa kranom da tokom dana izvuče olupine iz morske vode.

Prema raznim svjedočenjima, na brodovima je još bilo članova posade u trenutku naleta uragana, i oni su nestali.

Akapulko je poznat po prisustvo nebrojeno skupih jahti, ali i po jeftinim turističkim brodićima kojima se obavljaju zalivske ture.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније