Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ RTS ]

01. 02. 2024. 09:30 >> 09:30
Čitaj mi:

SASLUŠANJE U SENATU SAD

Zakerberg se izvinio porodicama zlostavljane djece na društvenim mrežama

Izvršni direktor kompanije "Meta", koja je vlasnik društvenih medija "Fejsbuk", "Instagram" i "Vatsap", izvinio se tokom saslušanja pred američkim Senatom, a povodom velikog broja slučajeva zlostavljanja i seksualnog eksploatisanja djece na društvenim mrežama.

Zakerberg se izvinio porodicama čiji su članovi djeca koja su na mrežama pretrpjele nasilje.

On je ustao i obratio se porodicama čiji su članovi držali fotografije svoje djece, za koju tvrde da su "povrijeđena" na društvenim mrežama. Kada je saslušanje počelo, komisija je pustila video u kojem su djeca govorila o maltretiranju na društvenim medijima.

Senatori su takođe naveli jedan broj primjera i slučajeva o mladim ljudima koji su sebi oduzeli život nakon što su bili ucjenjivani za novac pošto su podijelili fotografije sa seksualnim predatorima.

Izvinjavajući se porodicama, Zakerberg je rekao da mu je žao zbog svega kroz šta su svi prošli.

"Kroz sve što su vaše porodice istrpjele, niko ne treba da prolazi. Zato smo toliko uložili i nastavićemo sa naporima da bismo bili sigurni da niko ne mora to da preživi", kazao je Zakerberg.

Generalni direktori kompanija vlasnica društvenih mreža Meta, Iks, TikTok, Snap i Diskord svjedoče pred Senatom SAD povodom slučajeva zlostavljanja i seksualnog eksploatisanja djece.

Senator Lindzi Grem je izjavio da kompanija Meta i mreže koje su u njenom vlasništvu – Fejsbuk i Instagram "imaju krv na rukama".

"Gospodine Zakerberg, Vi i Vaše kompanije imate krv na rukama, znam da ne mislite tako, ali imate. Posjedujete proizvod koji ubija ljude", kazao je Grem.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније