Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

09. 11. 2015. 19:14 >> 19:08

UMJESTO "MIMOZE"

Još jedan condo hotel u Tivtu

"Mimoza Group", preduzeće sa sjedištem u Tivtu, koje je krajem septembra kupilo hotel "Mimoza", podnijela je zahtjev za izdavanje urbanističko tehničkih uslova za izgradnju i rekonstrukciju postojećeg objekta, odnosno condo hotela, na lokaciji na kojoj se trenutno nalazi hotel "Mimoza", i koja je detaljnim planom predviđena za poslovanje u funkciji turizma.

Hotel „Mimoza", najstariji tivatski hotel istoimenog tivatskog hotelijera, prodat je ruskom investitoru, a predugovor između predsjednika Upravnog odbora HTP „Mimoza" Đorđija Nicovića i izvršne direktroke "Mimoza Group" Anastazije Lašmanove potpisan je krajem septembra ove godine. Na osnovu toga, tivatskom hotelijeru uplaćen je avans u iznosu od 500 hiljada eura, a prema nezvaničnim informacijama, hotel je prodat po cijeni od 6,5 miliona eura. Očekuje se da ugovor o prodaji bude potpisan do kraja ove godine.

Dio sredstava od avansa, u iznosu od 355 hiljada eura, uplaćena su na ime zatvaranja kreditnog zaduženja Prvoj banci, kod koje je preduzeće uzelo kredit za rekosntrukciju hotela "Pine". Sredstva od prodaje, kako je ranije saopšteno iz HTP "Mimoza", namijenjena su za kreditna zaduženja, kao i rekonstrukciju hotela „Kamelija" u Donjoj Lastvi".

Iako je još 2012. godine HTP "Mimoza" od Ministarstva održivog razvoja i turizma dobilo urbanističko tehničke uslove po kojima bi hotel površine 4.789 metara kvadratnih dobio još oko 1.600 kvadrata novog prostora, a sa unaprjeđenjem standarda i kategoriju četiri zvjezdice, "Mimoza Group" je ipak podnijela novi zahtjev za izdavanje UTU uslovova za izgradnju condo hotela i rekonstrukciju postojećeg.

Na atraktivnoj lokaciji u centru grada, dvadesetak metara od mora, kako Radio Tivat nezvanično saznaje, Mimoza Group će za hotel koji će graditi tražiti licencu od svjetski poznatih hotelijera.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније