Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

П.Р.

17. 10. 2022. 13:51 >> 13:59

"ROCKSTRIKCIJA"

Nikola Vranjković i Autogeni trening 5. novembra u Podgorici

Beogradski rok autor Nikola Vranjković i crnogorski sastav Autogeni trening otvaraju serijal svirki pod nazivom "Rockstrikcija" 5. novembra u Kolektoru, prostor bivšeg Titeksa u Podgorici.

Nikola Vranjković je kultni beogradski rok autor, pjesnik, kompozitor i muzički producent.

Više od jedne decenije bio je ključna autorska ličnost beogradskog benda Block Out. Njegov prvi samostalni album "Za ovde ili za poneti" izašao je 2001. godine, a poslije raspada matičnog benda objavio je mini album "Vremeplov" (2014) i dvostruki album "Veronautika" u novembru 2017. godine. Njegova pozicija na sceni nezavisna je i samostalna - u pitanju je poseban fenomen koji na različite načine traje više od dvadeset pet godina.

Jedan od najprepoznatljivijih crnogorskih sastava, Autogeni Trening je nikšićki punk-core bend koji je na crnogorskoj muzičkoj sceni aktivan više od 20 godina.

Oformljen je 2000. godine i čine ga Dino Kapetanović (vokal i gitara), Bojan Bojanić (bubnjevi) i Veljko Vučurović (bas gitara). Njihove pjesme su već odavno postale himne, a njihovi albumi obavezan dio kolekcije svakog audiofila. Njihov prvi album “Previše” je u Sarajevu proglašen je za najbolji debi album na ex-yu prostoru, drugi album “Na pučini živog peska” je bio u vrhu top lista najboljih albuma u 2011. godini, a treći “Spasi se sam” je naišao na fantastične reakcije publike. Bend je nastupao na brojnim festivalima i u mnogim klubovima u Crnoj Gori i regionu, ali i šire. Do sada se kao autor muzike Autogeni trening potpisuje u četiri pozorišne predstave, (od kojih je jedna za djecu) i jednom filmu. Dobitnici su i crnogorskog Oskara, od strane CKM-a, kao najperspektivniji crnogorski bend.

Zagrijavanje za "Rockstrikciju" povjereno je Peđi Radoviću, koji će birati muziku prije nastupa Nikole Vranjkovića i Autogenog treninga.

Cijena ulaznice za prvi Rockstrikcija događaj iznosi 10 eura. Informacije o ulaznicama uskoro će biti objavljene na Facebook stranici i Instagram profilu "Rockstrikcije".

"Rockstrikcija" stiže od ljudi koji su proteklog ljeta organizovali Festival kulture Zabjelo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније