Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

A.M. [ N1 ]

07. 07. 2022. 07:27 >> 07:25

U JAPANSKOM AKVARIJUMU

Pingvini i vidre ne mare za krizu, odbijaju jeftiniju ribu

Probirljive vidre i pingvini odmahuju glavom na pokušaje svojih hranitelja u japanskom akvarijumu da im zbog rasta troškova podvale jeftinije obroke.

Akvarijum Hakonen, u nastojanju da se nosi s rastom cijena, s jelovnika je djelimično uklonio tradicionalne i skupe šarune. Umjesto njih, svojim životinjama nude skuše.

Životinje nisu srećne zbog ovih mjera štednje. Neki pingvini revoltirano okreću kljunove kada im se ponudi skuša.

„Neki je uzmu u usta, ali onda ispljunu“, kaže direktor akvarijuma Hiroki Šimamoto i dodaje da životinje shvataju da nešto nije kako treba.

Problem je još veći među akvarijumskim vidrama koje ‘jednoglasno’ odbijaju jeftinu ribu.

Akvarijum je smanjio količinu šaruna na jelovniku jer je toj cijenjenoj ribi cena porasla 20 do 30 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Uprava i dalje dejlimično kupuje šarune za ishranu životinja, ali nema plan da se potpuno vrati ovoj ribi dok ne pojeftini.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније