Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

[ I. P. ]

09. 12. 2021. 07:37 >> 07:38

POZITIVNO DJELUJE

Jačaju li limun i topla voda imunitet?

Iako se ispijanje tople vode s limunom često preporučuje za ojačavanje imuniteta, a posebno kao lijek za prehladu i grip, ne postoje naučni dokazi koji to potkrijepljuju. Međutim, stručnjaci se slažu da ovaj napitak može itekako pozitivno djelovati na zdravlje.

Mnoštvo poznatih ličnosti i fitnes influensera tvrdi da dan započinju ispijanjem tople vode s limunom. Trebalo bi da djeluje ultra-hidratantno, daje dobar izvor vitamina C, poboljšava kožu, pomaže probavu i još mnogo toga.

S obzirom na to da je većina potkrepljujućih koristi od ovog napitka anegdotska, koliko istine stoji iza prednosti konzumiranja tople vode s limunom i vrijedi li je dodati u svoju dnevnu rutinu?

Ispostavilo se da nema mnogo toga što bi podržalo tvrdnje iza ovog popularnog "čudesnog" napitka.

Nutricionistkinja Isa Robinson za magazin Stylist otkrila je da je pompa oko tople vode i limuna jednostavno svedena na "dobar PR".

"Nemamo puno dokaza da ispijanje tople vode s limunom ima sve ove dodatne prednosti, nije nužno bolje od biljnog čaja", kazala je.

Takođe tu je i mit o "detoksikaciji", ali uzevši u obzir da imamo jetru i bubrege koji su zauzeti 24 sata dnevno detoksikacijom naših tijela, ovaj topli napitak nema pretjerane veze s tim.

Iako to nije lijek za koji smo mislili da jeste, stručnjaci i dalje naglašavaju da limun donosi prednosti - posebno zbog vitamina C.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније