Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ sportske.net ]

28. 04. 2013. 10:50 >> 12:10

BEKAM NEDODIRLJIV

Ko su najbogati fudbaleri u Britaniji?

Britanski "Tajms" tradicionalno pravi listu najbogatijih na ostrvu, a ovo godine najveće iznenađenje je napadač Mančestera Vejn Runi, koji je najbogatiji među igračima Premijer lige.

Bogatstvo Vejna Runija, zajedno sa njegovom ženom Kolin, procijenjeno je na 64 miliona funti, što je za 10 miliona više od njegovog saigrača Rija Fedinanda.

Iza njih dvojice je Majkl Oven sa 38 miliona, a četiri manje imaju Rajan Gigs i Frenk Lampard. Kapiten, a ujedno i najbogatiji igrač Liverpula Stiven Džerard posjeduje bogatstvo vrijedno 33 miliona, dok u sitiju prednjači Karlos Tevez sa 18 miliona funti.

Runi ipak nije na čelu liste bogatih fudbalera. Najbogatiji fudbaler na listi je Dejvid Bekam, koji ima 100 miliona funti više od Runija.

Bekam je, inače, zajedno sa ženinim bogatstvom procjenjen na 200 miliona funti, a što se tiče svjetske liste fudbalera, Mesi je bogatiji za 5 miliona od Ronalda, 125 prema 120.

Naravno, "Tajms" nema uvid u bankovne račune fudbalera, ali procjenu zasniva na imovini, kao i akcijama u kompanijama na berzi.

Najbogatiji čovjek koji ima britansko državljanstvo, a ima veze sa fudbalom, je Ališer Usmanov, dioničar Arsenala koji je na prvom mjestu smijenio indijskog kralja čelika Mitala. Usmanov, koji ima 30% deonica Arsenala ima bogatstvo od 13.3 milijardi funti.

Mital je pao na četvrto mesto, Roman Abramovič je peti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније